Welkom in Krommenie…

Het centrum van Krommenie is op de schop gegaan. Doorgaande routes zijn afgesloten, verkeer wurmt zich door Noorder- en Zuiderhoofdstraat en de toegangswegen, verkeerspaaltjes worden bij bosjes omver gereden.

Vandaag liep het helemaal vast, een noodtweet van Fien (wij mogen Josefien zeggen) Kan:

“Welkom in Krommenie. We raden je aan via de lucht te komen, andere mogelijkheden zijn er namelijk niet.”

Het was niet de eerste keer dat ze aan de noodtweet trok…

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Mooi toch, dat deze straat wordt opgeknapt, je mag blij wezen EN natuurlijk heel veel respect voor deze HARDE WERKERS die door weer en wind jouw straatje mooi maken… Ach, als je mooi wilt zijn moet je pijn lijden….

  • Suzanne Serton

   Je hebt een punt hoor. Het is fijn dat straks alles er prachtig uitziet en het allemaal weer jaren mee kan. Het duurt een paar weken en we zijn allemaal (beetje zeuren daargelaten we blijven wel Zaanzeikerds) blij dat het dorp ontwikkeld wordt.

   Nu is het echter op een aantal punten zeer onveilig geworden in het dorp. Er gebeurt te veel tegelijk op te veel verschillende plekken. Automobilisten gaan daardoor rare dingen doen. Kneppelhard vanaf de verkeerde kant een eenrichtingsweg door sjezen bijvoorbeeld. Dat gebeurt zeker 20x per dag in een straat waar heel veel kinderen wonen. Het verbodsbord is gisteren al gesneuveld. De volgende keer kan het een van onze kinderen zijn. Ik maak me zorgen en dat doe ik niet heel snel.

   Voor een nieuwe planning van de verschillende werkzaamheden is het nu al te laat, maar het verkeer kan echt een stuk beter gestuurd worden door bijvoorbeeld borden strategischer te plaatsen.

   Als de ambulance bovendien onze inwoners niet goed of niet snel genoeg kan bereiken, dan is dat een serieus probleem.

   Uw bagatelliserende woorden zijn kwetsend. De werklui hebben zelf dit beroep gekozen en worden en er naar alle waarschijnlijkheid gewoon voor betaald. Bovendien gaat dit verhaal helemaal niet over werklui, maar over de veiligheid van de bewoners.

   En als u toch graag de harde werkers erbij wil halen, dan verschuif ik uw aandacht graag naar de ondernemers. Zij hebben het in deze tijd sowieso al niet makkelijk en zijn nu in veel gevallen zeer slecht bereikbaar.

 • Corrie van Sijl

  Met de fiets kan je, met een beetje uitkijken er nog wel door. Gister vanaf de Snuiverstraat linksaf de Zuiderhoofdstraat in, ter hoogte van de Hema ongeveer afgestapt en langs de randjes gelopen. Daarna vanaf Stumpel bij de kerk links af, bij de Deka via het pleintje tussen de twee grote flats naar de Eikenlaan, verder via de Wilgenkade door naar de Heiligeweg, en vandaar was de Rosariumlaan weer bereikbaar. Ik woon aan de andere kant, postcodegebied 1562.
  Maar het is gedoe, en als je niet (meer) kunt fietsen is het met de auto vervelend. En voor schoolkinderen is het ronduit gevaarlijk. Trouwens, waar had ik die planning kunnen vinden? Het Stadsblad heeft deze week onze brievenbus niet bereikt. De site van de gemeente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *