Welkom in Zaanstad burgemeester Jan en Roya Hamming!

Ja! Onze stad is verrijkt met twee fijne import-Zaankanters! Onze eerste burger en zijn geliefde mogen eindelijk deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen aan de Zaan.

Vanaf oktober trekken ze naar de Schildersbuurt in Zaandam, waar ze een goede woning (eind jaren ’20-beginjaren ’30-bouw) vonden.

Het afgelopen jaar woonden ze nog in Heusden, al was het stel hard bezig met de Zaanse inburgeringscursus: spreek de –ui- uit als –eu-, verander een –z- in een –s-, werk hard, zorg dat je wat te zeuren hebt, maar wees stiekem lief voor elkaar. Op de –eu/ui/s/z moeten ze nog wat oefenen, maar met het harde werk lijkt het goed te zitten en we betrapten ze ook soms op lief zijn.

Dat ze volledig voorbij zijn gegaan aan de prima suggesties die wij een jaar geleden deden, zullen we maar door de vingers zien…

Via de Facebookpagina van de Hamminkjes stromen de welkomstwensen binnen.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Ron Bouw

  Wat ik mij nou afvroeg: betaalt Zaanstad nou mee aan deze dure villa?
  In 1997 heb ik mijn woning verkocht aan een nieuwe medewerker van Zaanstad die uit Nijmegen kwam, hij werkte al enige maanden hier en verbleef door de weeks op kosten van Zaanstad in een hotel en ging in het weekend naar huis.
  Na het transport bij de notaris vertelde hij ons , dat Zaanstad 10 % van de woning had betaald: destijds 34500 gulden, ik vond dat maar vreemd.
  Daarom mijn vraag: betalen wij mee aan deze villa, als dat ook 10% is is dat ruim 70.000 euro.
  Is dit voor jullie te achterhalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *