Wereld van Windmolens stapje dichterbij

molenmuseum vllla kalverliefde orkaan

Zaanstad heeft een omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van de woning ‘Villa Kalverliefde’ tot molenmuseum. Dat nieuwe molenmuseum aan de Kalverringdijk 30 wordt De Wereld van Windmolens.

Tot 29 mei kan bezwaar gemaakt worden bij Zaanstad tegen het verlenen van de vergunning.

De vereniging De Zaansche Molen wil van de molens aan de Kalverringdijk, het nieuwe Molenmuseum (Kalverliefde) en een nieuw te bouwen Informatiecentrum dat aan het begin van de Zaanse Schans moet komen “een uniek erfgoedpark rond de verschillende molentypen die de Zaanstreek rijk is” neerzetten.

Hieronder een luchtfoto van Kalverliefde van de site van Molenmuseum. Oorspronkelijk zou De Wereld van Windmolens aan het begin van de Zaanse Schans komen, op Landje de Haan, waar nu o.a. het toiletgebouw is. De Zaansche Molen wil daar nu een informatiecentrum en een ‘nieuwe’ windmolen bouwen: het Rad van Avontuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>