Werk aan De Slinger, fietsenstalling verplaatst

Het fietspad ‘De Slinger’ bij het station dat oost- en west-Zaandam met elkaar moet verbinden krijgt vorm. De werkzaamheden beginnen aan de westkant waardoor de fietsenstalling bij de ingang van het station (bij de Houtveldweg) wordt verplaatst.

De Slinger moet het Stadhuisplein verbinden met de Houtveldweg. Vanaf vandaag, maandag 9 oktober, is de oude fietsenstalling gesloten.

Fietsen kunnen vanaf vandaag gestald worden op het stationsplein, recht tegenover het Zaanhotel in aanbouw. De tijdelijke fietsparkeerplek blijft staan tot ongeveer eind 2019. Dan is de nieuwe fietsenstalling voor circa 1300 fietsen klaar.

Met de bouw van het portaal waar het fietspad vanaf de Houtveldweg naar de nieuwe overbouwing van het spoor gaat, beginnen ook de voorbereidingen op de geplande overkapping van station Zaandam.

De werkzaamheden voor het portaal duren tot ongeveer het voorjaar van 2018. Dan starten waarschijnlijk ook de eerste werkzaamheden voor de spooroverbouwing. Vervolgens wordt de fly-over over de Houtveldweg gemaakt. Eind 2019 is de spooroverbouwing en De Slinger gereed.

(Foto boven van website gemeente Zaanstad)

Deel dit artikel:

3 reacties op Werk aan De Slinger, fietsenstalling verplaatst

  1. ria van der Stoop schreef:

    De situatie nu lijkt totaal niet op de realiteit die voorgesteld werd. Er komt een 180 graden knik in de route gemaakt van legobeton…..

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.