Werk Wilhelminasluis in februari hervat, in 2020 klaar

Heijmans en de provincie Noord-Holland hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het afbouwen van de Wilhelminasluis in Zaandam.

Naar verwachting worden de werkzaamheden aan de sluis in februari 2019 hervat. Het project is dan eind 2020 afgerond, ruim vijf later later dan gepland.

In het persbericht van de provincie Noord-Holland staat dat “over de technische uitvoering en planning van het project in 2014 verschil van inzicht ontstond.” De Raad van Arbitrage voor de Bouw deed uitspraak op 20 juni 2018. Heijmans kreeg € 8 miljoen extra maar dat bedrag was lager dan waarop de bouwer gehoopt had. Totaal gaat het project nu € 33 miljoen kosten. Heijmans kreeg ook een boete van € 2,7 miljoen vanwege de vertraging.

Oorspronkelijk was het plan om de sluis voor Sail2015 af te hebben, de Provincie Noord-Holland koos voor Heijmans omdat hun aanbod zou inhouden dat de sluis “goedkoop en snel” verbouwd zou worden. Het werd duur en traag.

De aanbesteding begon in 2012. Heijmans begon in april 2014 met het werk maar het werd kort daarop al stilgelegd. April 2016 was de nieuwe streefdatum maar daarop volgde uitstel voor onbepaalde tijd.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • C. Oord

    Hoe is het mogelijk dat je zo een project 33 miljoen verkeerd begroot. De provincie weer voor een uitgemolken prijs dit aanbesteed.
    En de bewoners al jaren (5jr tot de oplevering) een bouwplaats rond de sluis moet aanzien. Een groot kinderspel van alle partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *