Werkbezoekdag in je broekje

De Nationale Werkbezoekdag is een initiatief van De Broekriem. Volgens wethouder Straat ‘een leuke manier om aan de slag te gaan en werk te zoeken.’

Ter ondersteuning van het fantastische event, en om zoveel mogelijk werkzoekende Zaankanters –in between jobs– te inspireren om te gaan voor de baan van hun leven en hen een hart onder de broekriem te steken twitterde Zaanstad:

“De Nationale ‪#Werkbezoekdag is in aantocht! Op zoek naar een baan? Ga 22-11 kijken bij een bedrijf naar keuze.”

Een bedrijf naar keuze!

Een bedrijf naar keuze! Jaaa! Dat willen we! Omdat er met De Orkaan geen droog brood valt te verdienen, zouden wij graag aan de slag gaan als automonteur. Wij volgen de link naar de website van De Nationale Werkzoekdag.  Daar vullen we –vol verwachting- de postcode van ons hoofdkantoor te Zaandam in, met een straal van 5km.  De spanning stijgt… we bekijken uit welke bedrijven we kunnen kiezen…. Dat zijn er welgeteld nul.

We verbreden onze horizon en vinden 25km verderop in De Rijp een bedrijf waaruit we kunnen kiezen: Forte Kinderopvang. In Amsterdam zijn we welkom bij een softwareontwikkelaar, een ‘sollicitatielab’, en –alweer- een kinderopvang.

Wij vrezen dat we voorlopig die broekriem nog maar even aan moeten trekken.

(filmpje kijken is op eigen risico, d’r zit namelijk weer zo’n drollig muziekje onder):

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *