1 april

Jerry Jahn, voorzitter van verkeerscommissie in Westzaan, is verbolgen over het feit dat Assendelft op het punt staat enkele extra zebrapaden te krijgen.

Hij heeft sterk de indruk dat de buren worden voorgetrokken, “altijd weer Assendelft: een moskee, camera-toezicht bij het station, een corona-uitbraak, en nu dit weer, alsof wij niet hard door de Kerkbuurt kunnen rijden!”

Het steekt Jahn dat Westzaan weer eens wordt overgeslagen: “Zaanstad moet ook op de kleintjes letten”. Om zijn klacht kracht bij te zetten zal Jahn om 12.00 uur zelf een tijdelijk zebrapad in de Kerkbuurt op de straat schilderen.

“Ik heb mensen via de Weekend Ochtend Show opgeroepen om vandaag extra hard door het dorp te scheuren om haarscherp aan te tonen dat het hier echt gevaarlijk genoeg is voor een zebra.”

Een regenboogzebrapad?

“Neeee… daar moet je bij mij niet aankomen, ik ben heus niet tegen discriminatie, van mij mag iedereen op onze zebra’s lopen. Dat wil zeggen: Westzaners dan, er zijn natuurlijk grenzen.”

En waarom in de Kerkbuurt, en niet verderop in het dorp?

“Westzaan is gewoon de Kerkbuurt, daar gebeurt het, een zebrapad verderop is zinloos. We hebben zoiets al eerder gehad toen Dorpsbelang kerstverlichting in het hele dorp wilde ophangen, en niet alleen in de Kerkbuurt. Als je daaraan begint, krijgen ze aan de zuid veel te veel praatjes.”