Westzijde vanaf 4 september tijdelijk tweerichtingsverkeer

Op maandag 4 september begint het werk aan de Westzijde in Zaandam tussen Gedempte Gracht en Stationsstraat. Tot medio november wordt het verkeer anders door het centrum geleid.

Het eenrichtingsverkeer op dat deel van de Westzijde wordt tijdelijk opgeheven terwijl ook de Vinkenstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer wordt.

De Beatrixbrug wordt in west-oostelijke richting eenrichtingsverkeer terwijl de ‘geslotenverklaring’ van de Beatrixbrug voor vrachtwagens tijdelijk wordt opgeheven.

Deze werkzaamheden vormen de eerste fase van de opknapbeurt van de Westzijde, het hele stuk tot het Papenpad zal nieuw ingericht worden. Alle werkzaamheden duren tot oktober 2018.


Lees hier hoe de Westzijde door meer groen en een lagere maximum snelheid aantrekkelijker moet worden voor het publiek.


Het stuk tussen Vinkenstraat en Bullekerk wordt 30-kilometer zone. Er komen meer bomen, meer groen, iets meer fietsenrekken in de zijstraten en meer lichtmasten op het stuk dat wordt aangepakt. Ook wordt er straatmeubilair zoals bankjes aangebracht. In het 50 km-gebied worden fietsers van het autoverkeer gescheiden.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Martin Röhling

    Graag meer bomen en ruimte voor winkelende voetgangers: autoluw en extra ruimte voor fietsers. Wat zal het op de Westzijde dan weer gezellig worden!

  • Joop Tralala

    Boven IJ en Purmerend heerlijk winkelen en goedkoop parkeren, winkels bij de hand en geen honderden meters lopen. Buiten dat zijn er weinig aantrekkelijke winkels op de Westzijde.

  • Robby Son

    Vinkenstraat is al jaren ’twee-richtingsverkeer’. Men rijdt er gewoon via de Vinkenstraat de Rustenburg op. 100-en per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *