“Ik heb het verkeerd gedaan. Hoe vaak wilt u het mij laten zeggen?” Wethouder Addy Verschuren ging diep door het stof tijdens de raadsvergadering van 12 oktober.

Al bijna een jaar – sinds november 2016 – wist hij van een forse kostenoverschrijding bij de Zaanbrug. Maar hij verzuimde de raad te informeren: “Ik heb het vergeten”.

Hij herhaalde wat hij vorige week al bij het Zaanstad Beraad zei: het was fout dat hij de raad niet eerder had geïnformeerd. Een deel van de raadsleden nam daar geen genoegen mee.

Vrijwel alle oppositiepartijen namen hem dat zeer kwalijk. Patrick Zoomermeijer (SP), Harrie van der Laan (POV) en Ruud Pauw (ROSA) zinspeelden nadrukkelijk op zijn aftreden.

Partijgenoot Marc Wit (CDA), Jan de Vries (D66) en coalitiegenoot Gerard Ram (VVD) sprongen voor hem in de bres alhoewel de laatste ook “zeer kritisch” was.

De motie van wantrouwen die werd ingediend door DZ, POV, ZIP, GroenLinks, SP en ROSA werd verworpen met 18 stemmen voor (en 19 tegen) – Aart Molenaar was voor de zoveelste keer afwezig.