Wethouder betrapt wildfietsers… (en gaat ‘nieuw denken’)

De kersverse Wormerlandse wethouder Rob Berkhout (VVD) was vroeg uit de veren vandaag. Hij deed om 8:00 uur een buurtschouw en kon meteen een fijn heterdaadje bijschrijven.

Een groepje fietsers reed de stoep op, het fiets-verbodsbord negerend. Ze namen het ‘verboden’ bruggetje vanaf De Hollander richting de Spatterstraat.

Hij deelde zijn ervaringen via Twitter (waar hij ook nog even een busje vastlegde dat twee parkeervakken nodig had).

Maar als wij in die buurt zouden wonen, zouden we natuurlijk ook dat bruggetje meepikken. Wie het dorp in wil, moet anders een behoorlijk stuk omrijden en komt ook nog eens langs drukke routes (kaartje helemaal onder dit verhaal).

We vroegen het Rob die per onmiddellijk antwoordde: “de inrichting moet worden aangepast” (en hij ging meteen nieuw denken!).

De kaart met het bruggetje… de snelste en veiligste manier om in het dorp te komen.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Hans Dekker

  Blij met deze actieve wethouder, voorbeeld voor zijn collega wethouders.

 • Andre Klijnsma

  Wij zijn degene die daar op de foto en iedere dag heen en weer naar school fietsen. Inderdaad een veilige en logische route. Het zou een goede zaak zijn als dit een legale route worden!

 • A. Spronkers

  Ik snap het wel, maar om je kinderen te leren dat regels niet gelden lijkt mij ook niet de bedoeling. Je kunt ook even afstappen, over het bruggetje lopen en dan weer opstappen.
  Begrijp me niet verkeerd, ik zou ook doorfietsen. Tijd voor breder bruggetje!

 • Jean

  Af stappen en lopend over de brug..zo moeilijk is het toch niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *