Wethouder Dennis Straat weg naar provincie Utrecht

Dennis Straat stapt per 19 maart op als wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling. De VVD-fractie in de Provinciale Staten van Utrecht draagt Straat voor als nieuwe gedeputeerde mobiliteit.

Na Dick Emmer (D66) is het de tweede wethouder die tussentijds vertrekt in Zaanstad. Straat had al aangekondigd na deze periode niet meer terug te keren in de raad of college.

Straat vervangt de Utrechtse gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof, die begin februari aftrad als gevolg van de enorme overschrijdingen bij de Uithoflijn, een sneltram die de binnenstad van Utrecht met het universitair centrum De Uithof verbindt. Over de kosten en de uitloop verscheen een vernietigend rapport. In een brief van 10 Utrechtse gemeenten werd scherpe kritiek op Verbeek-Nijhof geleverd die vervolgens aftrad.

Wie de opvolger van Straat wordt, is nog niet bekend. Lijsttrekker Gerard Ram heeft al wel aangekondigd wethouder te willen worden in een nieuw college als de VVD daar deel vanuit maakt. Op dit moment is Ram nog “aan het genieten van dit bestuurlijk succes”.

Als de voordracht van Straat wordt goedgekeurd kan hij volgende week al aan de slag.


De Orkaan schreef in de afgelopen 4 jaar 61 artikelen waarin de VVD-wethouder een belangrijke rol speelde.


Dennis Straat (47) begon zijn politiek-bestuurlijke loopbaan als lid van Provinciale Staten in Overijssel. Hij was vijf jaar stadsdeelwethouder in Amsterdam Zeeburg. In 2014 werd hij voor de tweede keer wethouder in Zaanstad.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • ikkeook

  Straat gaat aan de Weg timmeren.

 • Ron Bouw

  Opgeruimd staat netjes, blij dat wij geen last meer van hem zullen hebben.

  Een straat naar hem vernoemen??, zo belangrijk is hij voor Zaanstad niet geweest!

 • Henk Jansen

  Jammer dat hij weg gaat een gedreven man

 • Cees Ursem

  Prima vent en makkelijk in de omgang.
  Ieder maakt wel eens fouten en Dennis is daar geen uitzondering op. Als wethouder sta je in de schijnwerper en wordt alles uitvergroot, vooral als het fout gaat. Dennis heeft per saldo veel goeds gedaan.
  Ik kan goed met hem opschieten, met name omdat hij ook een visie heeft. Je kan hem niet betrappen op ‘zomaar iets doen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *