Wethouder praat met buren moskee Madagaskar

Wethouder Wessel Breunesse gaat praten met de buren van de Marokkaanse moskee aan het Madagaskar in Zaandam.

De nieuwbouwplannen verontrusten de buurt, de moskee zou te groot en te hoog worden en daarmee de leefbaarheid in de buurt aantasten.

Daarnaast waren omwonenden onaangenaam verrast door de plannen waarin de suggestie werd gewekt dat de gemeente rekening gehouden had met zienswijzen van belanghebbenden en dat de buurt geen bezwaren zou hebben omdat er een burenakkoord was ondertekend en een mediation-traject succesvol was afgerond.

Dat klopte niet volgens de buren. De mediation was zonder succes afgebroken, het burenakkoord was maar door een klein deel van de omwonenden ondertekend en destijds waren de gedetailleerde plannen waarschijnlijk nog niet eens bekend, en de zienswijzen hadden niet tot de gewenste aanpassingen geleid.

Wethouder Breunnesse schijft nu:

“Na de collegevergadering van 4 februari 2019 is het raadsvoorstel ‘start procedure afwijken bestemmingsplan bouw moskee Madagaskar 17 te Zaandam’ aan uw gemeenteraad aangeboden voor wensen en bedenkingen. Na publicatie op het RIS kregen we vragen en reacties van omwonenden, pers en raadsleden. Ik vind het belangrijk om met u op basis van de inhoud van het voorstel een goed gesprek te voeren over het voorstel. Daarom hecht ik er waarde aan dat de omwonenden hun zorgen persoonlijk kunnen toelichten. Ik informeer u graag verder na afloop van het gesprek dat ik op korte termijn met hen ga houden.”

Lees hier: Nieuwe moskee Madagaskar krijgt geen zegen van buren

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *