Wie was Toni? (we weten het!)

Antonio. Jan Nijkamp maakte de foto onder het viaduct bij de skatebaan in Koog aan de Zaan. Het hangt er al minstens een week.

Maar wie was Toni?

De jaren 1969 – 2019 plus Toni of ‘Antonio’ levert op Google niks op. Toni was waarschijnlijk Spaans of heeft een Spaanse geschiedenis aan de kleuren van de vlag te zien waarop zijn naam staat. Maar met een Nederlandse tintje: “Namens je vrienden.” staat helemaal onderaan.

En hij is overleden, niet alleen aan de twee jaartallen te zien maar ook aan het aureool boven zijn hoofd en het opschrift D.E.P. Dat staat voor Descanse En Paz, de Spaanse vertaling van R.I.P. (Requiescat In Pace): Rust in Vrede.

Descanse En Paz staat ook rechts, boven “Descansar en el Paraiso” (Rust in het Paradijs).

Onder staat “Adiós, que los dioses te acompañen”: “Vaarwel, mogen de goden je vergezellen.”


UPDATE: na het verschijnen van dit bericht kregen we meer informatie: Antonio werkte bij Gerkens in Wormer. Hij is enige tijd geleden totaal onverwacht overleden. Het eerbetoon zou er dan ook al enkele maanden hangen. Zijn volledige naam was Jose Antonio Nunez Borrageiros, hij was secretaris van de onder het viaduct van de A8 gehuisveste schietvereniging (zie reacties).


Klik op foto voor een vergroting.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Wodan

  Klopt Antonio werkte bij Gerkens(Cargill) en was een zeer gewaardeerd en vakkundig collega van ons. We missen hem nog steeds!

 • Jose Antonio Nunez Borrageiros,

  Was Secretaris van de onder het viaduct van de A8 gehuisveste schietvereniging en een hele goede vriend van ons. Helaas is hij veel te vroeg onverwacht overleden. Wij hebben als eerbetoon aan hem deze memorial voor hem laten maken

  Zoals bovenstaande reactie we missen hem enorm, hij was een markante maar altijd welkome verschijning in ons midden.

  Aankomend weekend zullen met de vereniging tijdens de jaarlijkse BBQ stilstaan bij zijn overlijden het was zijn verjaardag hij zou dan 50 worden, dit was hem helaas niet gegund

 • Ana nunez borrgaeiros

  Toño zoals ik hem altijd noemde was mijn oudste broer niet alleen me broer maar ook mijn beste vriend. Ik was er voor hem en hij was er voor mij’ . Op 5 april is die onverwachts overleden aan aan acute hart stilt staand . Ik vond hem thuis. Hij was niet op ze werk verschenen . Hij had nacht dienst en zijn zoon mijn neefje belde me op met de vraag of ik wilde kijken. Ik had zijn zijn sleutel en ben meteen gaan kijken . En toen vond ik hem . Hij was een lieve jongen die iedereen altijd hielp met alles en vaak zich zelf vergaat . Ik zal hem onwijs missen elke dag de rest van mijn leven . Hij was de enig ste die ik hier had in Nederland . Maar waar die ook nu is ik weet dat die over ons zal waken . Mi Querido hermano te quiero mucho y siempre estaras en mis Piensa momentos en donde estes cuida de nosotros . Te quito tu hermana pequeña .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *