Wiet a/d Zaan – proeven en kopen

wietstad

Bij de gemeente Zaanstad moeten ze nog eens nadenken over hun Wiet-beleid. Wel of geen coffeeshop erbij (“geen” is het plan) en wel of niet pleiten voor gelegaliseerde wietteelt (“niet” volgens een raadsmeerderheid).

Bij Platform aan de Zaan zijn ze al een paar stappen verder. Daar organiseren ze op 7 maart het evenement Hennepbeleving: “een experience waarbij het publiek kan luisteren, meepraten en proeven”… en kan kopen. Een Tupperware-party voor hipsters!

Van de website van Platform aan de Zaan:

Hennep is een potentievol gewas. Je kunt dit duurzame product op grootschalige wijze gebruiken voor kleding, voeding, medicijnen en zelfs voor huizenbouw. Drie pioniers zijn aan het experimenteren met de mogelijkheden, en die zijn er legio. De Zaanstreek heeft een sterke band met hennep. Tsaar Peter de Grote kwam speciaal naar het wereldcentrum van de scheepvaart toe om te leren over het vak van scheepstimmerman. En om henneptouw te halen.

Op 7 maart, inloop vanaf 19.00 uur in De Fabriek

 • 20.00: Esther Molenwijk over de geschiedenis van hennep, de toepassingen en de kansen voor de toekomst (met veel plaatjes en een filmpje!).
 • 20.30 uur: Hennepkleding
 • 20.45 uur:  Willem Botger van NPSP vertelt over hennepcomposieten en consumentenproducten die daarmee gemaakt kunnen worden.
 • 21.00 uur:  Een brainstorm met de zaal over de mogelijkheden voor hennep in Zaandam, samen met een gemeenteraadslid/wethouder.
 • 21.45: Michel Bogert (van de hennepwinkel Hempie) vertelt kort wat voor producten hij allemaal heeft meegebracht.
 • 22.00 Borrel + proeven/kopen hennepproducten.

HempCollective-Zaandam_7maart2016

1 Reactie op Wiet a/d Zaan – proeven en kopen

 1. Hans Weggelaar says:

  Ha,

  Mooi en veel belovend!!!
  Hoop dat jullie de wethouder kunnen overtuigen. Er zit zeker erg veel werkgelegenheid in een goed uitgevoerd (gemeentelijk) hennepbeleid. Dat op zich geeft al plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>