Wiet a/d Zaan – proeven en kopen

Bij de gemeente Zaanstad moeten ze nog eens nadenken over hun Wiet-beleid. Wel of geen coffeeshop erbij (“geen” is het plan) en wel of niet pleiten voor gelegaliseerde wietteelt (“niet” volgens een raadsmeerderheid).

Bij Platform aan de Zaan zijn ze al een paar stappen verder. Daar organiseren ze op 7 maart het evenement Hennepbeleving: “een experience waarbij het publiek kan luisteren, meepraten en proeven”… en kan kopen. Een Tupperware-party voor hipsters!

Van de website van Platform aan de Zaan:

Hennep is een potentievol gewas. Je kunt dit duurzame product op grootschalige wijze gebruiken voor kleding, voeding, medicijnen en zelfs voor huizenbouw. Drie pioniers zijn aan het experimenteren met de mogelijkheden, en die zijn er legio. De Zaanstreek heeft een sterke band met hennep. Tsaar Peter de Grote kwam speciaal naar het wereldcentrum van de scheepvaart toe om te leren over het vak van scheepstimmerman. En om henneptouw te halen.

Op 7 maart, inloop vanaf 19.00 uur in De Fabriek

 • 20.00: Esther Molenwijk over de geschiedenis van hennep, de toepassingen en de kansen voor de toekomst (met veel plaatjes en een filmpje!).
 • 20.30 uur: Hennepkleding
 • 20.45 uur:  Willem Botger van NPSP vertelt over hennepcomposieten en consumentenproducten die daarmee gemaakt kunnen worden.
 • 21.00 uur:  Een brainstorm met de zaal over de mogelijkheden voor hennep in Zaandam, samen met een gemeenteraadslid/wethouder.
 • 21.45: Michel Bogert (van de hennepwinkel Hempie) vertelt kort wat voor producten hij allemaal heeft meegebracht.
 • 22.00 Borrel + proeven/kopen hennepproducten.

HempCollective-Zaandam_7maart2016

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Hans Weggelaar

  Ha,

  Mooi en veel belovend!!!
  Hoop dat jullie de wethouder kunnen overtuigen. Er zit zeker erg veel werkgelegenheid in een goed uitgevoerd (gemeentelijk) hennepbeleid. Dat op zich geeft al plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *