Wiet-experiment lijkt nu al mislukt

Tot gister konden gemeenten zich aanmelden voor een experiment met legale wietteelt. Zaanstad deed dat om gehoor te geven van een motie die in 2017 was aangenomen.

De gemeente was weinig enthousiast. Het experiment zou Zaanstad een financiële strop op kunnen leveren. Na sluiting van de inschrijftermijn blijkt dat geen van de grote steden zich heeft aangemeld. Ook bij andere gemeenten is de animo gering.

Dat blijkt uit een artikel in De Volkskrant waarin grote gemeenten het experiment ‘onwerkbaar’ noemen en de rijksoverheid oproepen de spelregels te veranderen.

In steden met veel coffeeshops zijn de regels nauwelijks te controleren en te handhaven. Bovendien zouden zoveel coffeeshops (175 in Amsterdam) niet legaal te bevoorraden zijn.

Voor het experiment moeten zich minstens 10 gemeenten opgeven. Dat aantal is wel gehaald volgens de Volkskrant, Tilburg, Breda, Almere, Maastricht, Heerlen, Helmond, Zutphen, Harderwijk, Culemborg en Nijmegen willen ook meedoen. Ook Groningen had zich opgegeven maar daar hebben alle 12 coffeeshops gezegd niet aan de proef mee te willen doen.


Lees hier wat het experiment inhoudt en waarom Zaanstad er weinig trekt in heeft.


 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *