Wietplantages in Wormerveer en Assendelft

Een ‘goede’ oogst voor de mannen (m/v) in het blauw deze week met gerooide wietplantages op maandag in Assendelft (Vaartdijk) en vandaag in Wormerveer (Witte Paardweg Rosbayerweg).

Het totaal aantal grote hennepvondsten in de Zaanstreek in 2017 is daarmee op zeven gekomen.

De politie was getipt dat er bij een terrein op de Vaartdijk een hennepkwekerij zou zitten. Twee mannen die van het terrein met een busje kwamen, werden op de Vaartdijk staande gehouden. Uit de bus kwam een hennepgeur aldus de politie.

Op het terrein werden in twee zeecontainers, die verstopt waren onder balen stro, enkele honderden hennepplanten aangetroffen. De twee verdachten, een 34-jarige man uit Assendelft en een 46-jarige man uit Zaandam, werden aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Vanmorgen werd een hennepkwekerij aan de Witte Paardweg Rosbayerweg in Wormerveer aangetroffen, maar de politie was te laat.

“Omstreeks 06.30 uur kreeg de politie een melding dat en vanaf een pand aan de Witte Paardweg mannen met hennep naar een auto heen en weer liepen. Vermoedelijk werd een hennepkwekerij leeggehaald.

Ter plaatse trof de politie de auto niet meer aan. Bij onderzoek in het pand werden wel twee ruimtes gevonden waarin een kwekerij was gevestigd. Er bleken echter geen planten meer te staan.”

Vorige jaar werden er aan de Witte Paardweg ook al twee plantages aangetroffen. Op 22 mei 2015 werd in een pand de Rosbayerweg na een brand een plantage met 2400 planten aangetroffen. In totaal werden in Noordeveld/Molletjesveer zeven plantages gevonden in 2014-2017.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *