Wiet in Westzaan, Assendelft, Wormerveer en Zaandam

Gister werd aan de Jura in Saendelft (Assendelft) een wietplantage ontmanteld. Vorige week was het raak in Wormerveer en eerder die week in Zaandam.

Daarmee komt het totaal aantal grote wietvondsten in 2016 op 24.

De inval in Wormerveer op 11 juli was onderdeel van een onderzoek waarbij op negen locaties invallen zijn gedaan. Zes mannen werden aangehouden, er werden meerdere hennepkwekerijen aangetroffen.

De invallen vonden plaats in Amsterdam, IJsselstein, Volendam, Wormerveer en Purmerend. De aangehouden verdachten komen uit Amsterdam, Purmerend en de Zaanstreek. Bij de doorzoekingen trof de politie vier hennepkwekerijen aan met in totaal ongeveer 2000 planten. Tevens hebben agenten enkele honderden pillen in beslag genomen.

Via het Twitter-account van Han van Lieshout was te zien hoe gister de plantage in Assendelft werd leeggehaald.

Eerder vorige week (10 juli) meldde de Wijkagent in Krommenie dat hij geassisteerd had bij de ontmanteling van een plantage in Zaandam.

Op dezelfde dag werden er twee kwekerijen aangetroffen in een woning aan de Palmboomstraat in Westzaan. De eigenaar van de woning had het pand via een makelaar verhuurd, maar wilde onderhoud plegen. Toen hij bij de woning kwam, kreeg hij het idee dat er in de woning hennep verbouwd werd. De politie vond in twee ruimtes een kwekerij voor hennepstekken. In totaal stonden er 360 moederplanten en 2358 stekken.

Bekijk alle vondsten van de afgelopen drie jaar op de Orkaan Wietkaart. (Bij de vondst in Wormerveer en Zaandam is niet bekend om welke straten het gaat.)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *