Wild in Krommenie! (Persbericht 1:1)

Tussen de tientallen persberichten die de Orkaan dagelijks ontvangt, zitten vaak vreemde vogels: vermomde reclames, zaken van ver buiten de Zaanstreek, berichten zonder kop, staart, foto of nieuws…

Af en toe slaan we aan: een mooie foto, een uniek evenement of een pakkende kop. Onderstaand persbericht werd geselecteerd op de laatste eigenschap, een topkop: “WILDOPVANG KROMMENIE LUIDT DE NOODKLOK!”.

Zo’n kop heeft alles: urgentie (NOODKLOK!), Zaans (KROMMENIE!) en sensatie (WILD!). Wij zagen al losgebroken tijgers, loerende pythons en op hol geslagen neushoorns in de Zuiderhoofdstraat…

De bijgeleverde foto was een beetje een bummer… (zie boven), maar aangezien we al de copy/paste-actie half hadden afgerond en we niet graag op onze schreden terugkeren, hier het persbericht 1:1.

WILDOPVANG KROMMENIE LUIDT DE NOODKLOK!

Bij de Wildopvang van de Dierenbescherming in Krommenie worden beschermde inheemse dieren opgevangen die tijdelijk niet zelfstandig in de vrije natuur kunnen overleven. Daar krijgen de dieren passende, vaak medische zorg zodat ze kunnen herstellen om daarna weer uitgezet te worden.

Met de vele jonge vogels (o.a. wilde eenden, kauwen, duiven, merels) die daar dagelijks worden binnengebracht hebben de vrijwilligers hun handen vol. Juist deze dieren hebben intensieve zorg nodig en dat betekent dat de Dierenbescherming veel vrijwilligers nodig heeft. En juist aan die extra vrijwilligers hebben we een schrijnend tekort. De Wildopvang Krommenie is daarom per direct op zoek naar werklustige vrijwilligers.

Als er mensen zijn die tijd over hebben en het leuk om deel uit te maken van een enthousiast team, vraagt de Dierenbescherming om je aan te melden via kirstin.visser@dierenbescherming.nl.

Als vrijwilliger van de Wildopvang Krommenie kunnen mensen een actieve bijdrage leveren aan het dierenwelzijn van in het wild levende dieren. Op dit moment kan de Wildopvang hulp gebruiken van dierverzorgers, tuin- of klusjesmannen en ook receptionistes die de drukke aanloop van jonge dieren in goede banen kunnen leiden zijn van harte welkom.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *