Wilde plannen op Paarse Vrijdag

Overal in de omgeving wordt Paarse Vrijdag gevierd. Maar hoe doen de verschillende scholen dat? Vorige week hebben we dit alvast gevraagd aan een paar GSA-leerlingen.

Lieke (St. Michaël College): 

“We gaan in elk geval de week van tevoren langs de brugklassen om het te hebben over Paarse Vrijdag en de GSA. We hebben een lokaal kunnen krijgen dus in de pauzes doen we nog schmink of iets dergelijks. We zitten ook te denken aan een photobooth en een wedstrijd voor de meest paarse klas.” 

Isabelle (Blaise Pascal College): 

“Wij zijn van plan om een Kahoot! te doen in de aula en regenboogeten uit te delen aan mensen die die dag paars aan hebben. Een Kahoot! is een soort quiz die je allemaal tegelijk op je telefoon kan maken, de vragen zullen waarschijnlijk gaan over random dingen die te maken hebben met LHBTQ.    

Fien (Zaanlands Lyceum): 

“We doen sowieso weer een Paarse Vrijdagmuur. Daarop hangt een grote poster, en allerlei antwoorden op vragen die leerlingen hebben. De week ervoor geven we namelijk voorlichting in een aantal klassen en mogen leerlingen anoniem vragen stellen op post-its, die komen dan dus op de muur. Leerlingen kunnen ook gezellige berichten achterlaten op de muur. Paarse Vrijdag is bij ons eigenlijk altijd een groot feest, met muziek en een dj. We doen ook nog een fotowedstrijd voor alle eerste en tweede klassen: de klas die het meeste paars draagt, wint een regenboogcake.”

Jack (Bertrand Russell College): 

“We willen sowieso graag schminken en nagels lakken. Ik dacht er ook aan om pronoun pins uit te delen en posters op te hangen.” 

Kyra voegt nog toe: 

“Er wordt misschien ook taart uitgedeeld in ruil voor een donatie, maar dat is nog niet zeker.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *