Wilhelminasluis gaat proefdraaien

Op 1 juli om 06.00 uur wordt er weer proefgedraaid met de Wilhelminasluis. Op 19 juni werd de sluis voor alle scheepvaartverkeer afgesloten omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

De proefperiode duurt tot nader order. Als de Provincie Noord-Holland en de gemeente Zaanstad het veilig vinden om de sluis weer volledig in gebruik te nemen, wordt de sluis weer in gebruik genomen.

De bediening van de Wilhelminasluis werd door de gemeente gestopt omdat de sluis kampte met storingen en omdat de brugbedieners niet overal goed zicht hadden op het sluiscomplex. Nu zijn o.a. twee nieuwe camera’s geplaatst.

Vandaag wordt drie keer geschut, van 06.00 uur – 07.00 uur, 11.00 uur -14.30 uur en in de avond van 18.30 uur – 22.00 uur.

Het gaat om een proef waarbij storingen in de bediening zich nog voor kunnen doen. Het kan zijn dat schepen daardoor langer moeten wachten. Er wordt geschut tot maximaal 140 meter. Het is volgens Zaanstad aan de schippers zelf om te bepalen of ze het risico op wachten willen nemen. Anders moeten ze omvaren. De Wilhelminasluis is niet geopend voor de recreatievaart.

Foto (De Orkaan): de sluis op 24 juni 2020.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *