Wilma Vloon: “geringe toegevoegde waarde van Cultuurcluster”

Op woensdag 20 juni mogen wij* onze stem laten horen over de komst van een Cultuurcluster naast station Zaandam.

Wordt het een ‘Ja! Graag!’ of een ‘Nee! Doe maar niet!’?

Om jou te helpen een goede afweging te maken, is De Orkaan deze week een vrijplaats voor de meningen van voorstanders en tegenstanders.

Dit is de opinie van Wilma Vloon (Hoornisten voorzitter bij ZFC Zaandijk en bestuurslid Stichting Samenwerkende Zaanse Muziekverenigingen).

Mijn persoonlijke interesse voor de aanstaande bewoners van het Cultuurcluster beperkt zich voornamelijk tot De Fabriek. Daar zit ‘m meteen de kneep: ik hou van het aanbod en de sfeer op de huidige locatie. Dan toch maar naar The Movies in Amsterdam? Daar kom ik ook vaak en het is 12 minuten verder met de trein. Wat mij betreft geen Cultuurcluster maar behoud van De Fabriek aan de Zaan.

Als voorzitter van een Zaanse muziekvereniging was ik nieuwsgierig naar de mogelijkheden in het nieuwe Cultuurcluster. Navraag leert echter dat het podium te klein is en ook andere faciliteiten ontbreken om een orkest te laten oefenen en spelen: jammer!

Daar staat tegenover dat in alle Zaanse deelgemeenten het culturele muziekleven zonder Cultuurcluster gewoon doorgaat, in scholen, kerken en parken. Ook fijn voor ons publiek: dichtbij en goed bereikbaar!

Ik zal, gezien de geringe toegevoegde waarde van het Cultuurcluster, ‘nee’ stemmen.


Reageren? Graag! (en volgens de regels) maar als je een uitgebreide reactie hebt kan je die ook mailen dan plaatsen wij hem in deze opinie-rubriek.

Lees hier alle bijdragen op de Vrijplaats Referendum.

* Stemgerechtigde inwoners van Zaanstad

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *