Respectvol… ja, zelfs een beetje liefdevol, lieten de juryleden elkaar uitspreken tijdens het beraad van deze week. Een verademing na de gevechten van de voorgaande keren.

Er werd gelachen, zweverig gedanst en het gevoel van saamhorigheid was nog nooit zo groot. De winnaar werd direct bekend en over zijn kwaliteiten raakten ze niet uitgepraat. Het was een feest.

Huisnotaris Jacobs: “Heel misschien kan het zo zijn dat er iets van xtc per ongeluk in hun koffie is gedaan. Heel misschien dus, hè?”

Hmm… Hoe dan ook… De jury is eruit!

De winnaar van de Grote Orkaan Komkommertijd Wiekentkwis 7 is… tromgeroffel….

Erik Schaap! Hij mag zich de trotse eigenaar van het boek de Zaanse beeldenwijzer van Pier van Leeuwen en Anjo Kan noemen.

Uit het juryrapport:

“Deze man is een wonderlijk fenomeen. Superlatieven schieten te kort, en toch doen we een poging. Geweldig! Fantastisch! Een toonaangevende alleskunner waar een kop op zit van heb ik jou daar. Vriend en vijand zijn het er over eens: dit heerschap is een klasse apart. Als Erik zijn mond opent, dan doe je er goed aan om jouw mond te sluiten. Luister en weet dat het raak is. Altijd. Bijna.”

Het juiste antwoord was: Zaanlands Lyceum. (Zo duidelijk dat uitleg overbodig is). Gefeliciteerd Erik!

Voor de anderen: niet getreurd, volgende week is er een nieuwe Orkaan Wiekentkwis.

Schermafbeelding 2015-06-26 om 19.11.21

Het boek is ter beschikking gesteld door het Kunstcentrum.