Wonder’s weg van Stadhuisplein

De Wonder’s To Go vestiging op het Stadhuisplein wil weg. Bij Duijn Horecamakelaars wordt de inventaris ter overname aangeboden voor € 69.000.

Pand-eigenaar Zaanstad heeft kennelijk vertrouwen in het winkelstraatje. De maandelijkse huur is € 2.668 en zal in 5 jaar naar € 4.447 per maand groeien (ex. BTW).

Volgens Duijn is het een “eigentijdse lunchroom gelegen aan de drukbezochte looproute van het treinstation Zaandam”. De nieuwe ondernemer kan de exploitatie voortzetten of een nieuw concept ontwikkelen volgens de makelaar.

De winkels worden door de gemeente Zaanstad zelf geëxploiteerd nadat bleek dat commerciële partijen geen belangstelling hadden.

In een van de andere zaken, Sugarstars, is nu ook een VVV-informatiepunt gevestigd. Dat zou als zelfstandige ‘zaak’ (door de gemeente betaald) in een van de andere panden komen. De gemeente Zaanstad kan vragen over die verhuizing niet beantwoorden. Ook bij Sugarstars wil men niet op de zaak ingaan: “dat ligt bij de gemeente die daar nu [15:30 maandag 29 oktober, Orkaan] over vergadert”.


UPDATE: Ook HoogHuys weg van Stadhuisplein, in pand komt per 1 januari 2018 VVV


De winkels zijn in 2015 gebouwd. Wonder’s zit in één van de grote panden, de huur van de kleinere percelen is zo’n € 1.600 (maar zal dus ook hoger worden).

Vanavond – 31 oktober vanaf 19:30 – wordt het onderwerp “VVV en Sugarstars” door de VVD aan de orde gesteld in de raad, “hoe borgen we de VVV functie voor verhuizing naar Cultuurcluster?” is de vraag.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Johanv

    Je hebt weinig drukbezochte looproute als bijna iedereen je deur voorbij loopt.

  • Nu is de vraag hoeveel winkels zijn economisch rendabel en kunnen door de komende oplopende hurkosten nog een beetje geld voor zichzelf overhouden?
    Een Gemeente die zijn afspraken niet ankomt, zie de ontwikkelingen en toezeggingen wat betreft het Kultuurgebouw, dan vraag je je af waarom horeca in eerste instantie daar acief wilde ondernemen en nu in toenemende mate afhaakt en winkeliers geen toekomst zien in deze mooie winkels maar geen onderdeel uitmaakt van het winkelgebied Gedempte Gracht. Het is duidelijk dat de huidige retail in dat gebied in onvoldoende mate stopkracht aangereikt krijgt, geen terras mag bouwen, geen stop borden mogen plaatsen etc etc. Gemeente Zaanstad heeft geen retail en winkelmanagement ervaring en dat blijkt in haar beleid en informatie voorziening. Jammer maar helaas al een paar jaar voelbaar.

  • Marjolein

    Jammer! ze hebben echt heerlijke koffie, maarja, met alleen koffieklanten to go klanten is het niet rendabel met die huurprijzen denk ik (tenzij je starbucks heet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *