Woningbouw Noordeinde Wormerveer nog steeds mogelijk

Het Noordeinde in Wormerveer is één van de opties voor basisschool De Toermalijn. Maar de gemeente wil de mogelijkheid openhouden voor woningen op het terrein.

De andere twee opties voor nieuwbouw, de Tulpstraat en de eerder gekozen plek aan het Krommenieërpad, liggen dichter bij huizen waardoor de kans op klachten – en juridische procedures – van omwonenden groter is.

De buren van het Krommenieërpad verzetten zich opnieuw tegen de plannen. Het is wethouders Emmer en Straat niet gelukt vrede te sluiten met de families Heijnen en Sierhuis. Omdat die de vorige rechtszaken tegen de gemeente hebben gewonnen, zullen ze een volgende keer niet terugschrikken om weer de gang naar de rechter te maken.

noordeinde planCargill
Ook bezorgde bewoners van de Tulpstraat en omgeving zouden een juridische procedure aan kunnen spannen. Dat maakt de locatie aan het Noordeinde tot een favoriete bouwplek.

Die locatie heeft wel andere problemen. Daar een school bouwen zou betekenen dat in ieder geval een deel niet gebruikt kan worden voor woningbouw. En woningbouw is lucratief voor de gemeente (en goed voor de mensen die daar willen wonen).

Omdat het gebied dichtbij Cargill in Wormer ligt, zou dat roet in het eten kunnen gooien. De milieunormen kunnen een probleem zijn en Cargill zal waarschijnlijk bezwaar aantekenen tegen woningbouwplannen omdat hun uitbreidingsmogelijkheden beperkt worden.

Parteon
De gemeente stelt voor een voorbereidingsbesluit voor het gebied te nemen waardoor in er later een bestemmingsplan vastgesteld kan worden. Het oude voorbereidingsbesluit vervalt binnenkort wat betekent dat er “ongewenste ontwikkelingen” in het gebied zouden kunnen plaatsvinden (een bouw waarmee de gemeente het niet eens is).

De grond is grotendeels eigendom van Parteon en Bouwfonds Property Development (BPD), Parteon wil van de grond af waardoor BPD de enige eigenaar wordt (de scheidingspapieren worden nu opgemaakt).

BPD wil woningbouw maar ook wel meewerken aan een haalbaarheidsonderzoek naar vestiging van de Toermalijn (als hen dat maar geen geld kost). In dat geval komt er een school en woningbouw.

Half december wordt bekend waar De Toermalijn komt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *