Woningbouwplan voor Pauwenven

pauwenven

Ontwikkelaar Stevast en de gemeente Zaanstad willen 42 woningen voor gezinnen en ouderen aan het Pauwenven in Zaandam.

Op het stuk land tussen M.L. Kingweg, Schaarsven, De Weer en Pauwenven hebben ze allebei grond in bezit, ze zijn in overleg over gecombineerde herontwikkeling.

De gemeente en ontwikkelaar hebben twee scenario‚Äôs uitgewerkt voor woningbouw. Het eerste scenario is een “optimale verkaveling” met 48 gezinswoningen.

Het tweede scenario is de realisatie van 28 gezinswoningen plus 14 woningen aan een hof geschikt voor een brede doelgroep waaronder senioren met een zorgbehoefte. Dit tweede scenario heeft de voorkeur van het college, vanwege de strategische agenda rond ouder worden, waar de hofjesvorm gepromoot wordt.

Stevast gaat een plan uitwerken op basis van het tweede scenario en gaat hiervoor in overleg met de buurt voor draagvlak.

Op het terrein zijn nu onder meer de Tamarinde (school, sportvelden en bovenschoolse opvang) gevestigd en een gebouw van de Pinkstergemeente.

foto boven: Google Streetview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>