Woningbrand Oostknollendam: woning voorlopig onbewoonbaar

Woensdagmiddag – 23 augustus – werd rond 16.00 uur de brandweer gealarmeerd over een woningbrand aan de Bickershorn in Oostknollendam.

Oostknollendam heeft een eigen burgerhulppost. Deze post heeft zo’n 65 vrijwilligers die zijn opgeleid en gecertificeerd met een AED- en BHV-diploma. De vrijwilligers worden bij een calamiteit door de 112-meldkamer op de hoogte gesteld. Ze kwamen direct in actie en waren snel bij de woning aan de Bickershorn. Zij mogen de woning niet in, maar zorgen er wel voor dat bijvoorbeeld de slangen al klaarliggen voor de brandweer.

De brandweer kon door de inzet van de burgerhulp direct starten met blussen. De woning stond bij aankomst vol met rook, van de benedenverdieping tot de zolder. Rond 16.20 uur werd de brand opgeschaald naar een ‘middelbrand’. De brand is ontstaan in de keuken, vermoedelijk bij de vaatwasser. Deze werd door de brandweer naar buiten gebracht. Bij het openen van alle ramen kwam er flink veel rook naar buiten.

De schade aan de benedenverdieping is dusdanig erg dat de woning voor langere tijd niet bewoonbaar is. Stichting Salvage is bij de woning aanwezig om de huurders te helpen met het afhandelen van de schade.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *