Woontoren van 70 meter aan Houtveldweg

Op het gebied van het voormalige belastingkantoor en het ‘illegale’ parkeerterrein (knollenveld) bij de Houtveldweg, Cypressehout en Letterhout in Zaandam wil Woonfront uit Vught 416 huurappartementen bouwen.

Onderdeel van het plan – De Heldin en De Stelling – is een woontoren van ongeveer 70 meter hoog.

Op de begane grond van het comlex komen winkels en horeca (een “commerciële plint van ca. 310 m2”). Ook moet er een drielaagse parkeergarage in het nieuw te bouwen complex komen.

De woontoren aan de Houtveldweg is gepland, maakt volgens de plannen “onderdeel uit van de toekomstige skyline van Zaandam Centrum”, het is één van de “landmarks van de ambitie van Maak Zaanstad”.

Voor de bouw moet het bestemmingsplan gewijzigd worden omdat nu een maximale bouwhoogte van 40 meter is toegestaan.

Het aantal van 416 woningen is niet geheel zeker, in de plannen is ook sprake van “maximaal 450 appartementen in karakteristiek Zaanse architectuur.”

Het gebied zoals dat er nu uitziet. Links het belastingkantoor (wordt gesloopt), rechts het braakliggende terrein (wordt bebouwd) en Cypressehout daartussen (wordt verlegd in noordelijke richting).

Het kaartje:

Het plan in zwart-wit met de toren aan de noordkant.

 

Nogmaals de ‘skyline’.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • hans van loo

  Wat een onzalig plan.Skyline Zaandam Centrum,landmarks…..wat een geleuter.

 • Bas Sommeijer

  Bij zulke hoge gebouwen hoort ook groen. Gemeente teken ook een park in aan die kant van het spoor.

  • Egbert Visser

   Mooi ontwerp op een perfecte locatie.
   Groen is er volop in de nabije omgeving, de Bult met daarachter het Westenwindpad dus aub geen park daar is de grond veel te duur voor!

 • Ria Kroes Mohrs

  Volgens mij kijken nu de mensen die hoog wonen in de Hermitage naast de Bioscoop en tijdelijk verblijven in hotel Intell en Easy Hotel in de Rabotoren. naar IJmuiden en dan voortaan naar deze hoogbouw aan de overkant van het spoor. Wordt hier nog rekening mee gehouden?

 • Petra

  Zaandam is zichzelf op de kaart aan het zetten!En iedereen die nu loopt te mauwen over dit alles leeft nog in de vorige eeuw. De wereld veranderd en gelukkig veranderd Zaanstad mee.Goeie hotels erbij om te kunnen profiteren van het toe nemende toerisme in Amsterdam.Allemaal plus voor onze economie en werkgelegenheid!Zaanstad is echt op de goede weg bezig.

 • Zaanse Dré

  Je kunt ook met je tijd meegaan zonder in belachelijke woontorens te geloven. Zaanstad moet zichzelf blijven en zich niet verbeelden in een ‘Manhattan’ aan de Zaan.

 • jacobus van es

  Je moet de hoogte in vanwege de enorme vraag naar woningen.
  Als je alleen maar laagbouw hebt met zaanse huizen dan wordt het erg truttig. Ik vind het geen onaardig plan op een kaal lelijk stuk land. En trouwens ook nog heel dicht bij het station en centrum.En ook nog jonge frisse mensen, ik zie al meer dan genoeg van die Electra trutten (Ouwe wijven op elektrische fietsen) met die uitgezakte kwaaie gezichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *