Woordvoerder burgemeester naar UWV…

Burgemeesterswoordvoerder Geralt Lammers overleefde drie bazen: Geke Faber, Ruud Vreeman en Jan Hamming. Maar drie maal is scheepsrecht en soms al teveel. Lammers verruilt Zaanstad voor het UWV.

Niet om daar een uitkering aan te vragen maar om woordvoerder van de Raad van Bestuur en het UWV-hoofdkantoor te worden.

Deze week voert Lammers voor het laatst woord in Zaanstad.

Lammers was de beste burgemeesterswoordvoerder die De Orkaan heeft meegemaakt, eerlijk is eerlijk. Immer beschikbaar, soms met wat vertraging, maar dat is natuurlijk ‘part of the job’.

De Orkaan schreef eerder 43 keer een artikel waarin Lammers een rol speelde. Dit 44e stuk is het enige dat alleen over hem gaat.

Soms had hij de belangrijkste bijrol zoals in de soap rond de uit de bocht vliegende DZ’er Erik Sellmeijer, met enige regelmaat gebruikten wij zijn foto’s en tweets, maar meestal dook hij op als woordvoerder om zaken te ontkennen, iets niet te zeggen, iets recht te zetten, om excuses aan te bieden, zich ergens niet in te herkennen, iets uit te leggen, ons op het juiste spoor te zetten, iets voor ons uit te zoeken of de boot af te houden. Allemaal in opdracht van de baas natuurlijk.

Het UWV moet een ‘piece of cake’ zijn voor Lammers, wie in Zaanstad woord kan voeren kan het overal…

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *