Dichtbij bestaat nog steeds. De website bevat 112-nieuws, aankondigingen, en berichten van de redactie van De Krommenieër en de Zaankanter. De nieuwsbrief wordt elke week verstuurd: “nieuwste video: intocht van Sinterklaas”.

Eind vorig jaar maakte eigenaar TMG (ook De Telegraaf, Dagblad Zaanstreek en de Zaankanter) bekend dat het verliesgevende platform zou verdwijnen in de eerste maanden van 2016.

In februari stopte de redactie ermee, reageren op berichten is niet meer mogelijk, en er zijn nog wel meeschrijvers maar slechts weinig bijdragen.

Er werd wel een nieuwe app aangekondigd voor lokaal nieuws. Die is nog steeds niet beschikbaar. Als de app er komt, zou de stekker definitief uit Dichtbij worden getrokken.

De app zou geen Dichtbij-app zijn maar een Vandaag-app. Een pikante keuze: vandaag.nl was ooit de concurrent van Dichtbij. Toen dat laatste platform gelanceerd werd waren ze zo kwaad bij de regionale kranten van het concern dat ze een tegenhanger in de vorm van vandaag.nl creëerden.

Vaandaag.nl ging vervolgens op in Dichtbij.nl.

vandaag_dichtbij

Op de website van Vandaag gebeurt (voorlopig) niks.

vandaag.nl

Hieronder de aankondiging november 2015 van TMG.

TMG dichtbij

Hier alles wat wij over Dichtbij schreven.