Wordt Rozenhof een woontoren?

Het wil maar niet lukken met Rozenhof. Begin vorig jaar trok de Marskramer eruit, en sindsdien is er geen winkel bijgekomen.

In het eerste stuk bij de Gedempte Gracht zitten nog zes winkels, op de eerste verdieping is alleen nog Cosmo-kappers, in het tweede deel, tussen Rozengracht en Dam, zitten het Hommerson Casino, een winkel in feestartikelen en een hobby-winkel.

Volgens de gemeente Zaanstad wil de eigenaar (Green Real Estate) het pand Rozenhof revitaliseren. Er wordt onder meer gedacht aan “woningbouw in de vorm van hoogbouw”.

Eerder werd gedacht als een inrichting als fietsenstalling, een supermarkt en een grote foodmarkt. Het pand van Marskramer is ook ingebruikt geweest als tijdelijke braderie-plek.

Update 31/10/2014, Wethouder Jeroen Olthof:

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Mulder

    RoZenhof
    Een overdekte markt met Turkse en Marokkaanse winkels een oosters foodcentrum specerijmarkt , textielmarkt, snuisterijen van noord van midden oosten goudmarkt en kunst voorwerpen uit de zelfde regio.Turkse en Marokkaanse mannen en vrouwen kleding

  • Op mijn idee (http://linkd.in/1q8naiH) van de Markthal kwamen via Facebook en bij mij direct heel veel positieve reacties binnen. Inmiddels zijn we het plan verder aan het uitwerken en gaan we kijken of het een haalbaar project is. Hiervoor zijn nu stappen genomen. Wordt dus vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *