Wormer-Wormerveer: nu over tijdelijke Zaanbrug

Vanaf vandaag is de ‘oude’ Zaanbrug afgesloten om te worden gesloopt en plaats te maken voor een nieuw exemplaar dat eind volgend jaar in gebruik wordt genomen.

Tot die tijd is er een tijdelijke Zaanbrug aangelegd tussen Stelling (Zaanweg, Wormerveer) en de Lassiestraat in Wormer.

Gister namen we al afscheid van de oude brug.

Onder het bord dat een belangrijke verandering voor automobilisten aangeeft. Ze mogen als ze vanaf de Bubbele Dubbele Buurt in Wormerveer komen, niet meer rechtdoor over de Zaanweg maar moeten gedwongen Wormer in (of keren op de Zaanweg).

De foto boven komt uit het filmpje dat JAW Boersen deelde op Twitter.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Bert Versteeg

  Je kunt zien dat de noodbrug niet van de gemeente is, ze hebben de klep niet geel geschilderd !
  Zal mij benieuwen of ze eind volgend jaar weer een brug gaan verpesten door de klep geel te schilderen.
  De klep van de brug bij de Watertoren is ook niet geel geschilderd omdat die brug niet van de gemeente is maar volgens mij van de provincie Noord Holland.
  Het zou de Gemeente Zaanstad sieren door al geel geschilderde kleppen weer in oude staat te herstellen, het is toch een blamage al die gele kleppen?

  • Jan Kuiper

   Last van de warmte?

   • Bert Versteeg

    Nee, Kuiper, geen last van !

    Maar het is toch zo wat ik zeg over die gele kleppen?
    Nergens in Nederland zie je bruggen met geel geschilderde kleppen en in Zaanstad is is de kleur ook nog zeer amateuristisch aangebracht.
    De klep een paar tinten lichter dan het overige asfalt en waarschuwingsborden aan beide kanten zou een veel mooiere en betere oplossing zijn geweest.
    Maar ik ga eerdaags wel eens kijken bij die noodbrug.

    • René van der Wateren

     Helemaal mee eens, het ziet er niet uit. Vraag me ook af wat de reden erachter is ? De coating is ook spekglad, ik ging er op de skeelers overheen en lag bijna in een spagaat.

 • Jaap Meeuwsen

  Zitten bij die ( voorlopige ) € 28,5 miljoen voor die nieuwe brug ook de kosten voor deze noodbrug ?

 • Gerrit Voorn

  Ik stel voor om er een APP voor te ontwikkelen.
  De meesten kijken toch alle maal op hun mobiel.
  Je kan natuurlijk ook zelf nadenken.

  • Rob Wolvers

   Fietste vrijdag van Wormer terug naar huis over het fietspad van de Kalveringdijk. Reed zowaar achter een taxi die ook niet veel harder kom vanwege een paar ruiters.
   Onderwijl slingerde de chauffeur van links naar rechts over het fietspad en dwong daarbij enkele tegenliggers de berm in. Toen ik eindelijk een gaatje had om te passeren zag ik de reden: de man was de hele tijd op zijn mobiel aan het kijken. Vroeg hem nog, door het open raam, of hij een ontheffing had om over het fietspad te rijden. Nee, had-ie niet, maar zijn routeplanner had hem die weg opgestuurd.

   Het toch wel erg zichtbare bord (G12a, bromfietspad) aan het begin had-ie niet gezien ….

 • Kees Vogel

  Bubbele buurt heel grappig 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *