Wormerland sluit toneelzaal Neck

De toneelzaal van de MFA (Multifunctionele Accommodatie) in Neck gaat per onmiddellijk dicht. De dakconstructie van de zaal is onveilig. Door constructiefouten zijn er lekkages opgetreden die het draagvermogen aantasten.

Eind september 2021 heeft Wormerland aannemer Bot Bouw al in gebreke gesteld voor constructiefouten. Na onderzoek is Bot eind december 2022 aansprakelijk gesteld. Aanvullend onderzoek heeft aangetoond dat het dak onveilig is.

De toneelzaal heeft een ‘duurzaam’ sedumdak (met begroeiing). De oorzaak van de lekkages is het ontbreken van waterkerende folie. Uit onderzoek bleek “dat het draagvermogen van de dakconstructie op lange termijn zal afnemen omdat het water in de dakconstructie komt” aldus Wormerland eind januari van dit jaar.

Afgelopen week kreeg de gemeente Wormerland de resultaten van een aanvullend onderzoek naar de draagconstructie. Uit dat onderzoek blijkt dat de dakconstructie van de toneelzaal onveilig is. De zaal is per 22 maart 2023 gesloten. Het café/restaurant en de gymzaal van 1456 hebben een andere, veilige dakconstructie en blijven daarom wel open volgens de gemeente.

Tekening (met groen dak) van architect BBHD
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *