Wrak van de week: Mondeo bij de Gamma… UPDATE: weg!

De Engelse Ford Mondeo bij de Gamma in Koog a/d Zaan staat er al een tijdje. Verkeerd geparkeerd en met een kapotte grille.

Ooit is deze auto voorzien van een oranje verwijderingssticker, maar die is er half afgekrabd.

De eerste foto’s kregen we half september, we hebben het een paar weken afgewacht, maar de periode van drie weken die de gemeente zelf zegt aan te houden na het stickeren, is inmiddels ruimschoots overschreden.

UPDATE: de Mondeo is inmiddels verdwenen!

Eerder schreven we over een KA-wrak aan de Lobeliusstraat dat uiteindelijk werd verwijderd en over een bak-wrak aan de Valkstraat dat een paar uur na ons bericht al werd weggehaald (allemaal toeval natuurlijk). De APK is verlopen sinds juni, vanaf maart is er geen wegenbelasting meer betaald.

Ook de Engelse APK (de MOT) is verlopen, wie er mee in GB rondrijdt kan een boete van maximaal 1000 pond krijgen. Rein Westhoff check het, en kon ook vertellen dat de auto uit 2001 is.

De Mondeo zit er afgezien van grille nog goed uit, hij heeft een trekhaak (maar het stuur zit dus aan de rechterkant). Bouwjaar van dit model: 2000-2007.

Bij de Gamma wachten we af (foto’s: Menno de Haas).

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ilse Jansen

    Bijzonder, is het parkeerterrein van de Gamma geen eigen terrein? Dan kun je als ondernemer toch wel de auto laten afslepen? Of je pakt een krik uit het assortiment en een paar van karretjes en zet het voertuig normaal in het vak. (eventueel aan de andere kant van de straat)

    Ander vraagje, Stel je parkeert zo’n wrak op een betaalde parkeerplek in het centrum, hoe snel zijn ze dan bij handhaving?

  • André van Beveren

    Bij handhaving staan ze je al op te wachten als ze maar denken dat je een parkeerplek gaat gebruiken waar het niet mag. Nog voor je je auto uit bent heb je de bon al te pakken, zelf meegemaakt in de Stationsstraat. En dan duidelijk staan ze je uit te lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *