WRV De Zaan volbrengt Friese Elfstedenroeimarathon!

Lieve mensen, vergeef het ons. Vandaag is het echt te warm om te typen. Wel kregen we hartverwarmend mooi nieuws binnen van de bijna honderdvijfentwintigjarige roeivereniging uit Zaandijk.

Zij leverden een prestatie van formaat!

Wij plaatsen het bericht 1:1

 

PERSBERICHT

Zaandijk/Leeuwarden, 1juni 2019

WRV De Zaan volbrengt loodzware Friese Elfstedenroeimarathon

Het estafetteteam bestaande uit twaalf roeiers van WRV De Zaan is erin geslaagd om de 34ste editie van deze loodzware sportieve uitdaging te voltooien. Het team eindigde op een mooie 60ste plaats uit een veld van maar liefst 108 deelnemende ploegen. Zowel start als finish vond plaats in Leeuwarden.

WRV de Zaan nam alweer voor de 30ste keer mee aan dit jaarlijkse evenement dat traditioneel van start gaat op de vrijdag na Hemelvaartsdag. Het de bedoeling om het 210 kilometer lange parcours binnen 24 uur af te leggen. De tocht werd geroeid door vier estafetteteams in een boot van het type C2X+, waarvan de gemengde bemanning telkens bestond uit twee roeiers plus een stuurman of -vrouw. Na een ongekend zware tocht kwam de boot van WRV de Zaan met startnummer 59 zaterdagmiddag om 18.37.18  onder grote publieke belangstelling over de meet in Leeuwarden. De tocht is dit jaar afgelegd in 22 uur, 21 minuten en 12 seconde.

Er komt nogal wat bij kijken om succesvol aan deze jaarlijkse Elfstedentocht te kunnen deelnemen. Een eerste vereiste is een goede conditie en minstens zo belangrijk is goede roei- en stuurtechniek. Verder dienen de dames en heren veel te hebben geoefend met platliggen met zwemvest en al; dit is nodig om de vele lage bruggen veilig en wel te kunnen passeren. Bovendien is het maken van veel roeikilometers en niet te vergeten: het vooraf verkennen van de route een absolute voorwaarde. De twaalf gedreven roeiers/sters van WRV de Zaan konden tijdens deze sportieve uitdaging rekenen op de inzet van een minstens zo gemotiveerd wal team. Deze samenwerking is ook nodig om de wisseling van de roeiers 22 keer vlot en schadevrij te laten verlopen, zowel midden in de nacht en na 22 uur continue actie.

De organisatie van de Friese Elfstedenmarathon is in handen van LRV Wetterwille en voert na de start in de Leeuwardense Prinsentuin langs de plaatsen Dokkum, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen en Franeker. Traditioneel wordt de goede afloop in Leeuwarden gevierd met haring, bier en vooral heel veel water. Tijdens de 34ste editie van dit bijzondere roei-evenement konden de 108 deelnemende teams rekenen op bijna ideale weersomstandigheden. Op de Morra en het Slottermeer waren er pittige omstandigheden door wind uit het zuidwesten, die zorgde voor extra golfslag.  WRV de Zaan is volgend jaar zeker weer van de partij.

Over WRV de Zaan

WRV de Zaan is gevestigd aan Lagedijk 334, 1544 BX Zaandijk. De vereniging werd opgericht in 1896 en telt thans ruim 140 leden. De activiteiten spitsen zich toe op recreatief roeien, waarbij marathons en bijzondere jaarlijks terugkerende evenementen. De perfect onderhouden vloot bestaat uit een dertig tal boten van het type skiff, wherry, C2+, C3+ en C4+.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *