In totaal vielen er zaterdag maar liefst 46 doelpunten te noteren in de wedstrijden van de Zaanse clubs. Helaas de meeste ’tegen’. OFC kreeg er 10 om de oren in Hoorn, Rood Wit kreeg er zelfs 13 tegen (in een thuiswedstrijd).

Het zaterdagteam van WSV’30 zorgde voor een stunt door gelijk te spelen tegen koploper Foresters. Ook Fortuna W. (zat) wist een goed resultaat te behalen door te winnen van ADO’20. Jisp leed juist duur puntenvlies.

3e klasse zaterdag

Fortuna W. (zat) deed zaterdag goede zaken in de jacht op een plek in de nacomptitie. Zelf wisten de Wormerveerders met 3-1 te winnen van ADO’20, terwijl concurrent DEM met 4-0 verloor. Al vrij snel was voor OFC (zat) duidelijk dat het een lange middag zou worden op bezoek bij de koloper Always Forward. Uiteindelijk stopte de teller bij 10-0, waarmee de situatie voor de ploeg onderin de stands steeds lastiger wordt. 

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

4e klasse zaterdag

In een enerverende wedstrijd wist WSV’30 (zat) een grote stunt te boeken tegen Foresters. De ploeg van Ebel Hoekstra wist met 4-4 gelijk te spelen en zorgde daarmee voor het eerste puntenverlies van de koploper dit seizoen. Sp. Krommenie verloor verrassend van laagvlieger Alc. Victrix en liet zo dure punten liggen in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. ZCFC kent nog geen succesvol 2023 en liep weer tegen een nederlaag aan, Kolping Boys was dit maal met 0-3 te sterk. RCZ (zat) blijft ook na dit weekend op 0 punten staan, aangezien DTS met 5-1 te sterk was. 

5e klasse zaterdag

Jisp liep in de strijd om een plek in de nacompetie tegen een onverwachte thuisnederlaag op. Na zes overwinningen op rij, was Opperdoes met 0-1 te sterk. Rood Wit Z beleefde zoals verwachte een zware middag en verloor met maar liefst 0-13 van nummer 2 Andijk.

Zaterdag 04 maart

  • Always Forward – OFC (zat) 10-0
  • Fortuna W. (zat) – ADO’20 3-1
  • WSV’30 (zat) – Foresters 4-4
  • ZCFC – Kolping Boys 0-3
  • Alc.Victrix – Sp.Krommenie (zat) 1-0
  • DTS – RCZ (zat) 5-1
  • Jisp – Opperdoes 0-1
  • Rood Wit Z (zat) – Andijk 0-13

Foto van Theo van Vlaanderen van de wedstrijd ZCFC – Kolping Boys