Jan Hamming wordt nieuwe burgemeester van Zaanstad

Jan Hamming, nu burgemeester van Heusden, gefeliciteerd met de mooiste baan van Nederland in een stad met een rijke geschiedenis en een machtige diversiteit aan mensen, middelen en mogelijkheden.

Natuurlijk liggen er wat uitdagingen, maar elk huisje heeft zijn kruisje en u werd geselecteerd uit 33 kandidaten dus u heeft wel wat in uw mars.

Een tip van ons aan u: leg uw oor te luister achter de opgeblazen voorzetgevels, de kolossale fabriekswanden, de staldeuren en de authentieke achterommetjes. Daar zitten mensen die hart hebben voor hun stad, al laten ze dat niet snel merken.

Ruud Pauw zei namens de vertrouwenscommissie (ook Paul Laport, Patrick Zoomermeijer, Sanna Munnikendam, Joke Havik, Armagan Babaoglu, Rene Tuyn, Christa Neefjes) dat de kandidaten als test een nieuwjaarstoespraak moesten schrijven.


Kijk hier naar de reacties (video) van Zaanse politici op de voordracht.


Hamming was wethouder van Tilburg, is 50 jaar, en is lid van de PvdA. Hij heeft familie in de Zaanstreek. Volgens ingewijden zou deze Brabantse Hamming geparenteerd zijn aan Zaanse Hammings, hij zou de zoon zijn van een neef van de vader van Leon Hamming van modezaak de Saenkanter.

Jan Hamming zegt “verliefd” geworden te zijn op Zaanstad in het afgelopen jaar, vanaf het moment dat hij solliciteerde. Hamming zegt ook ook blij te zijn om Ruud Vreeman op te volgen, die hij in Tilburg als burgemeester heeft meegemaakt.

PS. Top dat u zich niet af heeft laten schrikken door dit ongelooflijk drollige filmpje:

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Dwarsligger

  ‘… hij zou de zoon van een neef van de vader van Leon Hamming van modezaak de Saenkanter.’
  Kan simpeler: Jan Hamming is/ zou dus een achterneef van Leon Hamming (zijn)!

  • Willemsen

   En volgens mij gaat die modezaak weg.

  • mokumfirst

   echt zaanse ons kent ons vriendjes politiek bah

   • Hans

    Volgens mij ben je ‘een beetje’ gefrustreerd. Als je niet zo onwetend en hatelijk was, zou je nog kunnen lachen om de domheid die je hier etaleert.
    En je gebrek aan vertrouwen is toch echt iets waarvoor je bij jezelf op zoek moet gaan. Maar ik vrees dat dat te veel is gevraagd. Jij schopt liever naar een ander ipv aan wat zelfreflectie te doen, net als de kudde meelopertjes waar je deel van uit maakt en die blindelings achter leeghoofd wilders aan hobbelt.
    Soort zoekt soort.

 • Dwarsligger

  Ik hoorde in de internetstream dat er door de besloten raad gestemd is tussen de twee overgebleven kandidaten. Dan kon er door overleg dus geen overeenstemming bereikt worden. Dat kan tot gevolg hebben dat commissaris Remkes, minister Plasterk en de ministerraad de voordracht kritisch bekijken.

 • Tinus

  Toch best apart in dit land dat inwoners niet zelf een burgemeester mogen kiezen…

  • Neeltje

   We gaan er in dit land volgens mij vanuit dat de mensen die wij zelf gekozen hebben om ons land en om onze stad te regeren daar capabel genoeg voor zijn.

   • mokumfirst

    nou dan hebben ze met die faber een verkeerde keus gemaakt ik heb geen vertrouwen in die door ons gekozen mensen in de gemeente raad meer

 • Man zonder hoed

  Deze man is lid van een partij (PVDA) die overduidelijk uitgekotst is door de kiezer. Hoe is het dan toch mogelijk dat de pvda’ers nu nog steeds de belangrijkste bestuurlijke functies krijgen , op welk gebied dan ook. Is het vreemd dat de kiezer de politiek absoluut niet meer serieus kan nemen?
  Het kan toch niet zo zijn dat er overal een partij inzit die de kiezers niet willen?

  • Hans Kuyper

   Jan Hamming is geen partij. Hij is een man met enorm veel ervaring en een uitstekende staat van dienst. De PvdA is nu afgestraft, maar was jarenlang een factor van belang. Niet gek dat er in die partij veel ervaren bestuurders rondlopen. Als u burgemeester Hamming afrekent op zijn partijlidmaatschap, maakt u deze benoeming politiek. En dat was geloof ik nou net niet uw bedoeling.

  • Kees

   Landelijk afgestraft maar de burgemeester wordt lokaal gëinstalleerd door het hoofd van de provincie. Zijn nog 2 andere verkiezingen dus waarom kijken naar de kamer?

  • Joop Tralala

   Of de man van de PvdA is of van de PVV of VVD of CDA of van welke partij dan ook, volgens mij gaat het er om of de persoon voor de functie geschikt is. Niets meer en niets minder! Misschien verstandig je hoed op te zetten en daar eens over na te denken.En Oldboys netwerk is natuurlijk de grootste flauwekul, volgens mij is de sollicitatie door een kiescommissie van diverse partijen behandeld en niet alleen door PvdA mensen. Hoedje af voor de neutrale commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *