XR (Extinction Rebellion) doet ING 📷

Extinction Rebellion Zaanstreek demonstreerde vandaag bij (en in) het ING kantoor aan de Westzijde in Zaandam met als motto: “Stop met financieren van de klimaatcrisis!”

Het personeel kreeg een informatieorder terwijl het passerende publiek flyers kreeg uitgereikt. De ramen werden voorzien van affiches (‘Tem de Leeuw’) en de deur werd afgesloten met een ‘crime-scene’- lint.

Het ING-kantoor in Zaandam werd vandaag om 14.00 uur bezocht, net als veel andere ING-kantoren in Nederland. De acties zijn het begin van een weekend waarin door XR tegen het beleid van de ING wordt geageerd met de leus ‘Tem de Leeuw’. Morgen verzamelen actievoerders zich voor het hoofdkantoor van ING in Amsterdam, één dag voor de aandeelhoudersvergadering van de bank. Het protest is gericht “tegen het beleid van ING om op grote schaal (gemiddeld 9 miljard euro per jaar) de fossiele industrie te blijven financieren. Ze praten groen, maar zijn intussen de grootste aanjager van de klimaatcrisis.” Van alle banken ter wereld is de ING de op vier na de grootste investeerder in de fossiele industrie aldus XR.

Van alle financiële instellingen in Nederland, financiert ING met afstand de meeste uitstoot van broeikasgassen aldus de organisatie van de protestbijeenkomst die Extinction Rebellion samen met Milieudefensie en Fossielvrij NL organiseert.

In Zaandam was het al het derde bezoek aan de vestiging van de ING op de Westzijde. XR heeft al aangekondigd actie op dit gebied te blijven voeren.

Meer nieuws op de Campagnewebsite.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *