Yada Yada wil na boot nu bus

Het gaat prima met de Afrikaanse food- en cultuurmarkt Yada Yada op het Hembrugterrein. Na een valse start in november ging de markt uiteindelijk op 1 april van start.

Initiatiefnemer Paul Rutzen die begin deze maand door Dagblad Zaanstreek geïnterviewd werd, verwacht in september/oktober een “groeispurt”.

De markt was vooral op Amsterdam gericht maar de bezoekers komen vooral uit de Zaanstreek en de rest van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.

Genoeg reden dus om maar te stoppen met bootverbinding, maar daar rept Rutzen niet over. In tegendeel.

Voor de bootverbinding legde de gemeente €67.500 op tafel (inclusief het havengeld in Amsterdam betaalde). Probleem was alleen dat de boot voer in de periode dat de markt niet open was. Weggegooid geld? De boot vaart nu ook naar de Zaanse Schans.

Friesche-poort-Zaanboot-750x445

Maar Rutzen wil nu ook een busverbinding. Bestaande lijnen zouden extra haltes moeten krijgen en langer moeten rijden volgens de ondernemer.

En wie moet dat betalen? De gemeente. Ritzen heeft volgens Dagblad Zaanstreek al mails gestuurd aan wethouder Dennis Straat: “Maak haast met gericht busvervoer.”

Ideetje van De Orkaan: eerst die €67.500 terugbetalen?

Deel dit artikel:

4 reacties

 • J Dolsma

  Er is nu door de rechtstreekse lijn naar d Zaanse Schaan al niet genoeg personeel om de gewone bussen te bemannen. Zondag vielen er van lijn 391 verschillende bussen uit, sta je voor nop bij de halte. Laat de gemeente er maar voor zorgen dat de gewone busdiensten verzorgd kunnen worden. En als Yada een buslijn wil moeten ze daarin investeren

 • Boon

  De buslijn is er eigenlijk al, lijn65/67 rijdt al over Zuiderhout. Alleen helaas niet op zondag en niet richting pont. Dus ondernemers rammel eens met de bus en wie weet komt de autobus weer richting pont.

 • Erik Esteie

  Zonder dat ik me wil gaan mengen in een discussie over het betalen van de kosten van een buslijn, Er zijn al 2 buslijnen die bij het Hembrugterrein in de buurt stoppen. Er is een bus die stopt bij de rotonde op de kruising Provincialeweg/Symon Spiersweg, en er gaat een buurtbus die over de havenstraat rijd en daarna over de hemkade(en die stopt ook bij de pont als het nodig is)

  Ik denk echter wel dat het geen verkeerd idee zou zijn om te zorgen voor een goede openbaarvervoer verbinding in de toekomst(met name in het weekend en in de avond) omdat het Hembrugterrein steeds verder ontwikkelt wordt en er meer en meer activiteiten zullen zijn in de toekomst.

 • Nion

  Het wordt er al steeds drukker / gezelliger, heel goed. En met de komst van de Koninklijke Loge uit het Olympisch Stadion kan het natuurlijk helemaal niet meer stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *