Zaan Primair en Agora: verkeersmaatregelen Saendelft onvoldoende

Zaanstad wil nieuwe afspraken maken over de verkeerssituatie bij de scholen Delta en Het Koraal in Saendelft (Kreekrijk). Er zijn al eerder maatregelen genomen, maar die voldeden niet volgens ouders en schoolbesturen.

De verkeersveiligheid op de routes naar de scholen is in het geding vanwege het vele bouwverkeer dat door de wijk gaat.

De belangrijkste wijziging is dat vrachtauto-loze periode met een half uur is verlengd, van 8.15 tot 9.00 uur naar 7.45 tot 9.00. De verkeersregelaars blijven tussen 11.30 en 15.45 uur werken.

De schoolbesturen van Zaan Primair en Agora gaven aan dat de maatregelen onvoldoende waren om de veiligheid te waarborgen. Zaanstad onderzocht of er extra maatregelen genomen konden worden en wethouder Addy Verschuren heeft op 16 januari de verkeerssituatie zelf nog eens bekeken.

Daarna heeft de gemeente besloten dat er een nieuw (tijdelijk) parkeerterrein komt waardoor ouders niet meer over een deel van de toegangsweg hoeven te rijden.

Het schoolbestuur wil daarnaast een extra stopverbod voor vrachtverkeer tussen 14.00 – 15.15 uur of een versnelling van de tweede bouwweg. Die kan echter niet eerder dan 30 april volledig gebruikt worden. Vanaf dat moment zijn de inzet van verkeersregelaars en de ‘venstertijden’ voor bouwverkeer niet meer nodig.

De nieuwe IKC Kreekrijk school (afbeelding boven) moet volgens Agora begin 2019 beschikbaar zijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *