Midden in het toeristenseizoen moeten de passagiers van de cruiseschepen die aanmeren bij het Zaantheater hun rolkoffers de trappen opzeulen. Rollators en kinderwagens naar boven krijgen wordt lastig. De lift is stuk.

Aangezien er een hek en bord zijn neergezet lijkt het niet om een kortdurende operatie te gaan.

Het papiertje boven het toetsenbord (niet iedereen mag zomaar in de lift) vermeldt nog “tijdelijk buiten gebruik” maar het bord is duidelijker: Buiten Gebruik.

Ruim twee jaar geleden werd de lift geplaatst, maar al eerder vertoonde het apparaat problemen. Zaanstad verwacht veel van riviercruise-toeristen. We hebben bij Zaanstad gevraagd wanneer de lift weer in gebruik kan worden genomen. Dit is het antwoord:

“De boosdoener van deze storing is de hoge buitentemperatuur, de binnentemperatuur van de glazen schacht is opgelopen tot boven de 60 graden Celsius en de interne beveiliging van de lift heeft alles uitgeschakeld i.v.m. veiligheid. Komende dagen gaat de temperatuur zakken en in combinatie met regen is er de hoop dat de schacht temperatuur gaat zakken en dat de lift weer functioneel is.”

Foto: Erik Esteie.