Zaandam kringloop- en pandjesparadijs

Spullen belenen? Tweedehands kopen? Dat kan nergens zo goed als in Zaandam. De Orkaan-expeditie ging deze keer langs alle lommerds, pandjeshuizen, tweedehands-zaken en kringloopwinkels in Zaandam.

Om met een nieuwkomer te beginnen: Oud en Nieuw aan de Pieter Ghijssenlaan 27 (zie foto links). Sinds november actief, twee verdiepingen bomvol mooie en soms iets minder mooie meuk. Van keukengerei tot hondenriemen, van bedden tot kerstballen.

Daar vlakbij twee oude bekenden: Het Goed (al een keer verhuisd binnen Zaandam) en Noppes, en net als Het Goed ook onderdeel van een keten, Noppes zit ook in Wormer.

Op de Zuiddijk twee relatief nieuwe zaken: de zaansekringloopwinkel – de naam zegt het al (spinnewiel in etalage, opbrengst naar goed doel), en The CashFactory, daar kan je ook je spullen inleveren (ook betonmolens en reddingsboten te koop).

Pandjeshuis Visser zit een stukje verderop, in de Achtersluispolder, ze zijn zelfs al op tv geweest.

In de Westzijde twee tweedehandszaken vlak bij elkaar: Gaaoss en Used Products – bij de laatste wordt ook actief ingekocht, soort pandjeshuis.

Aan de Gedempte Gracht zit CeX (webuy.com) – vooral elektronica, de nieuwste aanwinst, sinds een maand.

En als we een beetje smokkelen en net over de Zaandam-grens gaan naar Koog a/d Zaan vinden we nr. 10: Boeldag aan het Breedweer.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Vera Neeft-Strobbe

    zijn er zaken waar ik mijn rollator kwijt kan ze staan in de weg ik zit nu in een rolstoel. Misschien heeft een ander er nog wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *