Zaandijk Leeft! (en hoe) 🎥 

Zaandijk heeft niet te klagen over gebrek aan activiteit. Het jarige Weefhuis prikkelt de zinnen met een hoop activiteiten (aankomende donderdagavond een speciaal OrkaanCafé!) en toen we er poolshoogte kwamen nemen troffen we Leo Walraven van Zaandijk Leeft! (Dat uitroepteken hoort bij de naam van Stichting Zaandijk Leeft!). 

Leo meldde dat er een hoop meer gaat gebeuren in het dorp tussen gemaal ‘t Leven en molen De Bleeke Dood. Hij was bereid het nog eens te vertellen voor onze camera: 

Voor wie de video niet bekijkt een samenvatting:

  • Zaterdag 6 mei wordt de tweede 1000 van Zaandijk gerend. Ren mee, het is een afstand van niks, maar een loop van alles. 
  • Zaterdag 26 augustus slenteren we over de jaarmarkt Kaike & Koiere. De gehele Zaanse kleurenwaaier wordt bestreken: er zijn standjes, tafels en kleedjes met spul van bedrijven, verenigingen, stichtingen en particulieren.
  • In twee weekenden na de zomervakantie, 16/17 en 23/24 september 2023, wordt Zaandijk (en wie van daarbuiten aanschuift) vergast op theatraal en muzikaal festival Zaandijk Aan Tafel! Over de invulling volgt de komende maanden informatie, maar het is slim de weekenden alvast te marekeren in de agenda. 

Hou Zaandijk Leeft in de gaten.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Emmy Bootsman

    Op 10 juni is er vanuit De Ontmoeting een ‘Korrie-race’ tegenover de kerk. Volgens mij ten bate van het 100-jarig bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *