Zaandijk speelt thuis: De Strijd om het Fortuijn

Vrijdagavond 20 oktober en zaterdagavond 21 oktober speelt ZVV Zaandijk. Thuis. Toneel.

De club is 100 jaar oud en viert dat onder meer met de theatervoorstelling “de Strijd om het Fortuijn”. Een voorstelling door en voor leden van de voetbalclub (supporters zijn welkom).

De Strijd om het Fortuijn is volgens het persbericht “een vorm van totaaltheater met filmbeelden, fanfaremuziek, voetbaldrama en -humor. De voorstelling neemt u in de avonduren verrassend mee naar verschillende locaties op het sportpark Schanszicht aan de Diederik Sonoyweg in Zaandam.”

De Strijd om het Fortuijn is een theatervoorstelling over de machtstrijd in een dorpsclub. De titel verwijst naar het landje achter boerderij Het Fortuin waar de club ooit voetbalde.

Het stuk is geschreven door Richard Kok en door hem en Annette Brinkman geregiserd. Zaandijk-leden, theater- en techniekprofessionals en het Zaandijks Fanfare Corps werken mee aan de voorstelling. Bij de uitvoering zijn zo’n 70 mensen betrokken.

De voorstellingen beginnen om 20:00 uur en de ‘zaal is open’ vanaf 19:45 uur. Er zijn voor elke avond slechts 200 kaarten beschikbaar. Op is op en vol is vol. Check de website van ZVV Zaandijk.

Ook de Orkaan schreef ooit over de bewogen geschiedenis van de Fortuinweg, nu vooral in het nieuws vanwege de verhuizing van de Kraaien.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *