Tussen projectontwikkelaars Kondor Wessels Vastgoed en KondorWessels Projecten en woningcorporatie Eigen Haard is afgelopen week de koopovereenkomst voor de ontwikkelgrond in het project Zaandriehoek.

In het plan – liggend in de Wormerse kant van Zaanbocht achter de Veerdijk, komen “220 huur- en koopwoningen binnen het sociale, midden- en hogere segment”. De eerste woningen zullen medio 2023 in de verkoop komen.

De bouwvolumes, de speel- en groenvoorzieningen en commerciële ruimtes zijn vastgelegd in een overeenkomst. De volgende stap is de selectie van architecten.

“Het aanbod varieert van kleine appartementen voor starters tot grotere luxe appartementen in pakhuizen en grondgebonden woningen midden in het gebied aan de groene as. Ook komt er een commerciële ruimte van circa 400 m2 aan de Zaan, die ruimte biedt aan verschillende ondernemers. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan een restaurant en een ruimte waar bewoners en buurtgenoten elkaar kunnen treffen.”

Het stedenbouwkundig ontwerp is van het Antwerpse bureau AWG. De Kondor Wessels-bedrijven vormen samen met Dreef Beheer de ontwikkelcombinatie Zaandriehoek.

Lees ook: Eindelijk de Zaandriehoek, met ‘een hele hoop huizen’