Zaankanter en Krommenieër naar RODI

Uitgever Rodi (Zaans Stadsblad) neemt de uitgaverechten van Nieuwsblad De Zaankanter en De Krommenieër over.

De uitgever van deze en 14 andere titels in Noord-Holland, BDU, vroeg begin deze week het faillisement aan.

RODI heeft al eerder getracht de titels in handen te krijgen, ze schrijft op haar website:

‘Rodi Media heeft sinds vandaag (donderdag 19 september) de exploitatierechten van de Noord-Hollandse titels van BDUmedia in handen. Het gaat om de volgende titels: Westfries Weekblad, Wieringer Courant, Schager Weekblad, Alkmaars Weekblad, De Duinstreek, Nieuwsblad De Koerier, Nieuwsblad voor Castricum, Nieuwsblad de Kennemer, Nieuwsblad de Zaankanter, De Krommenieër, Het Gezinsblad, Helders Weekblad en CTR Hollands Kroon. Dinsdag 17 september sprak de rechtbank het faillissement uit van de Alkmaarse BV BDUmedia, die voorheen de exploitatie van deze titels verzorgde. Daarmee kwamen de exploitatierechten beschikbaar.’

Directeur Dick Ranzijn geeft aan dat het nog niet bekend is hoe en op welke manier Rodi Media de titels en uitgaven gaat gebruiken. Of de titel apart blijven bestaan, of worden samengevoegd is niet duidelijk:

 ‘Daar gaan we ons de komende periode over beraden. We zijn sinds jaar en dag uitgever in Noord-Holland en hebben altijd te maken gehad met geduchte concurrenten. In de beginfase was dat de Verenigde Noordhollandse Dagbladen (VND), later volgden de Holland Media Combinatie (HMC), de Telegraaf Media Groep (TMG) en de Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij (BDU).’

Rodi blijft drukken:

‘Deze titels bieden ons groeikansen in de markt en zijn tegelijkertijd noodzakelijk voor ons om ook in de toekomst mensen, bedrijven en instellingen te (blijven) voorzien van lokaal nieuws, zowel on- als offline.’

UPDATE: een uur nadat RODI bekend maakte alle titels te kopen publiceerde NH Nieuws het ‘nieuws’ dat curator Aart-Jan Stokkers op zoek was naar kandidaten om diverse titels desnoods apart door te laten starten.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Joop Vet

  Hopelijk krijgen wij hem weer in de bus, de kranten van Rodi krijgen we een half jaar al niet meer De Zondag krant en Het Stadsblad.Hopelijk neemt Rodi de bezorgers van De Zaankanter ook over zo dat we alles weer krijgen

 • Dick van den Dobbelsteen

  Overname is fijn voor de betrokken medewerkers. Toch weer een beetje licht aan de horizon. Toch ben ik zelf jammer genoeg niet erg optimistisch.
  Het bezorgen blijft namelijk een zeer groot probleem.
  Week kranten komen de laatste tijd zelden, eigenlijk nooit meer in de brievenbus.( Postcode 1506 ). En dat hoor ik ook van mensen uit andere wijken in Zaandam.
  Vaak kan ik een krantje vinden bij de afvalcontainers, of bij degene waar de kranten worden afgeleverd voor bezorging. Maar dat wisselt regelmatig, zodat er dan weer moet worden uitgezocht wie nu weer die kranten ontvangt.
  Ook bij de Bibliotheek en het Zaantheater, moet je er snel bij zijn anders zijn de schappen leeg.
  Kost adverteerders en dus geld.
  Suggestie: desnoods meer afhaalpunten creëeren.
  Anders wordt het trekken aan een dood paard en dat zou jammer zijn.

 • Willem van der Werff

  Idd maar hopen dat de bezorging ook beter gaat. Een klacht mailen naar Rodi lijkt niet te helpen. Nog steeds geen Stadsblad in de bus en al helemaal geen reactie van Rodi.

 • Gre Luttik

  Niet een keer maar vele keren trof ik nog bij elkaar gebonden stadsbladen als vieze natte halfvergane vierkante klompen aan in buitengebieden. Het ligt misschien niet aan Rodi……..maar aan bezorgers die de uitspraak “ gemakkelijk geld verdienen “ als lijfspreuk hebben? En inderdaad ook in het noordelijk deel van Westzaan: geen stadsblad. Maar let op! Er gloort licht aan de horizon. Het wordt weer langzaam einde jaar. Dan willen de niet bezorgende monstertjes hun eurootje vangen. Dus krijgen we misschien gelijk vorige jaren twee maanden het Stadsblad ect, hoera!

  • Jaap Meeuwsen

   Nee, het ligt misschien dan wel niet aan Rodi maar als ze niet reageren op klachten betr de bezorging ( hetgeen ik ook al niet netjes vind ) ga ik er maar van uit dat ze ook de bezorgers er niet op aanspreken.
   Zo gebeurt er dus niets.

 • Bart Prins

  Rodi heeft in ieder geval bereikt dat concurrenten met deze titels aan de haal gaan.
  Ik vraag me af hoe je als commercieel bedrijf deze titels wilt terugbrengen, het zal niet in de oude papieren vorm zijn denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *