De Zaankanter naar Barneveldse uitgever

De Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt huis-aan-huisbladen De Zaankanter en zusterblad De Krommenieër aan de Barnveldse Drukkerij en Uitgeverij (BDU).

BDU geeft het kleinste dagblad van Nederland uit, de Barneveldse Krant, en een groot aantal huis-aan-huisbladen.

TMG schrijft in een persbericht dat de verkoop het gevolg is van “organisatorische veranderingen”, “de 24/7 strategie” en een poging de “kosten structureel te verlagen”.

De huis-aan-huisbladen waren volgens TMG “onvoldoende rendabel”, maar:

“Met deze verkoop wordt de meerderheid van de betrokken banen en het voortbestaan van het overgrote deel van de huis-aan-huistitels veiliggesteld.”

Er zullen 32 banen (fte) vervallen bij de overname van alle titels samen. Het gaat vooral om ondersteunende en commerciële functies, acht journalistieke functies (fte) worden geschrapt.

De Zaankanter begon bijna 25 jaar geleden, op 16 september 1992, als “onafhankelijk weekblad” door de voormalige Typhoon-medewerkers Dick Smit en Hans Best. Later werd de krant teruggekocht door de nieuwe eigenaar van de Typhoon, het Telegraaf-concern. En nu dus weer verkocht.

Deel dit artikel:

3 reacties op De Zaankanter naar Barneveldse uitgever

  1. Hans Dekker schreef:

    Hoop dat de bezorging beter gaat worden al weken geen Zaankanter obevangen.
    Klachten alleen via de webside wat niet lukt, geen telefoonnummer te vinden.
    Misschien dat de Orkaan mij kan helpen?

  2. vaartje197 schreef:

    is nu al te merken want de epaper geeft ook de krant van vorige week, terwijl normaal op woensdag die van deze week er zou moeten zijn, maar wat ik ook probeer alleen oude kranten

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *