Zaans Erfgoed: Voorzitter en erelid rijker! (Filmpje)

Een verslag van de ledenvergadering anno 2020 van een van de meest mooie verenigingen die onze streek rijk is. Mondkapjes, afstand, livestream en prijzen die uitgereikt worden via een stok…

Door Winnie de Wit

Het was stil in de Oostzijderkerk, zaterdagochtend tijdens de Najaarsledenvergadering van de Vereniging Zaans Erfgoed. En dat terwijl er twee feestelijke handelingen op de agenda stonden, n.l. het kiezen van een nieuwe voorzitter en de uitreiking van de Zaans Erfgoedprijs 2020.

Normaliter zouden daarvoor toch zeker 100 tot 120 leden naar deze prachtige kerk zijn getogen, maar ja de tijden zijn er niet naar. En de prijs was trouwens op 27 september in De Cacaoboom al uitgereikt.
De 20 leden die oorspronkelijk aanwezig hadden zullen zijn, waren na het bekend worden van de oplopende besmettingscijfers toch maar afgezegd, en zo telde de kerk deze ochtend slechts 7 betrokkenen bij Zaans Erfgoed.

Een heel nieuw avontuur was de live-stream, waardoor de leden thuis toch op de hoogte konden worden gebracht. Zoals te verwachten bij nieuwe avonturen sluipen daar opstartproblemen in, en zo weigerde de chat-functie in eerste instantie te doen wat hij moest doen.

Voorzitter Ron Kiburg liep de volle agenda keurig af, waarbij met name het agendapunt met de voortgang veel tijd in beslag nam. Dat komt ook, omdat de voorjaarsledenvergadering in april vanwege Corona geen doorgang kon vinden, en al die activiteiten er nog eens bij kwamen. En dan kun je alleen maar concluderen dat er ongelooflijk veel werk wordt verzet, binnen al die werkgroepen die deze vereniging telt.

Aan het eind van de vergadering werd de leden voorgesteld in te stemmen met de voordracht van Peter Tange als nieuwe voorzitter, en daar kwamen louter instemmende reacties van meekijkende leden op binnen. Peter kreeg de voorzittershamer overhandigd, en toen was het zijn beurt om de leden voor te stellen in te stemmen met de voordracht van Jan Piet Bloem tot erelid van de vereniging. En ook daar werd met grote instemming en met felicitaties op gereageerd.

Met dank aan Wim Dorenbos en het team vrijwilligers van de Oostzijderkerk, en aan de technische leiding van Jan Lapère, was deze feestelijke vergadering – dit avontuur – tot een prachtig einde gebracht.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Complimenten aan Ron die alle agendapunten van de vergadering duidelijk en met geduld toelichtte. Uiteraard ook alle dank voor zijn tijdelijke en uitmuntende voorzitterschap. Met Peter Tange komt er natuurlijk ook een kanjer aan boord dus dat zit wel snor de komende jaren.
    Klasse hoe Jan deze vergadering via YouTube zichtbaar en interactief heeft gemaakt.
    Zo was het voor alle leden mogelijk om de vergadering bij te kunnen wonen en van commentaar te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *