Zaans #PS2023: nr. 2 bij PvdD, Jaap Hollebeek (interview) 

De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze interviewen we kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Jaap Hollebeek. 

Wie is Jaap Hollebeek?

Jaap Hollebeek is een rasechte Oostzaner. Hij is voorzitter van de Partij voor de Dieren in de provincie Noord-Holland en is sinds 2019 lid van de Staten in Noord-Holland. Hij houdt zich onder andere bezig met natuur, landbouw en gezondheid. Hij heeft planologie en op de PABO gestudeerd en werkt nu als zelfstandige ondernemer in het onderwijsveld. Hollebeek staat op de 2e plaats en heeft daarom een grote kans om de Provinciale Staat te komen. Op dit moment heeft de PvdD namelijk 3 van de 55 zetels in handen.

In het interview legt Hollenbeek uit waarom je moet stemmen op de PvdD. Hij bespreekt hoe hij de vee-industrie aan banden wil leggen en boeren wil helpen naar biologische en meer plantaardige landbouw. De verbinding tussen de A8 en A9 en de toekomst van Schiphol komen aan bod. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Oostzaan. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Je moet mensen geen sprookje voor ogen houden dat alles maar zo kan blijven zoals het is”

Behalve Jaap Hollebeek staan er nog drie Zaankanters op de kandidatenlijst: Stella Pieterson (11e, Zaandam, raadslid in Zaanstad), Mar Hessels (12e, Wormer) en Melchior Mattens (17e, Zaandijk, raadslid Zaanstad). Lijstrekker is Ines Kostiç uit Hilversum.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van PvdD Noord-Holland.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden: 

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *