De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Johan Dessing. 

Wie is Johan Dessing

Johan Dessing, lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Eerste Kamer. Momenteel ook fractievoorzitter van de Eerste Kamer. Dessing zit sinds juni 2019 in de Eerste Kamer en is tevens het enig overgebleven lid van de FvD-fractie. Naast zijn Eerste Kamerlidmaatschap is hij ook lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland en is hij luchtverkeersleider op Schiphol. De Zaankanter zijn specialiteiten zijn onder andere infrastructuur en ruimtelijke ordening. Op dit moment heeft de FvD 3 van de 55 zetels in handen. 

In het interview legt Dessing uit waarom je moet stemmen op FvD en specifiek op hem. Hij bespreekt de verbinding tussen de A8 en A9, en de toekomst van Schiphol en Tata Steel. Daarnaast vertelt Dessing over zijn kandidaatschap voor de Eerste Kamer en de vele afsplitsingen tijdens zijn vorige periode als kamerlid. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Wat ons betreft is Schiphol een nationale trots die we juist zouden moeten koesteren en dan wel met het oog op de omgeving”

Behalve Johan Dessing staat ook Zaankanter D. (voornaam onbekend) Doorn (Westzaan) op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezing. De kandidatenlijst van FvD voor de Eerste kamer is nog niet bekendgemaakt. Het partijprogramma en meer over de kandidaten (voor de provinciale Staten) is te vinden op de website van FvD.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske