Zaans #PS2023: nr. 3 bij DENK, Erdogan Sahin (interview)

De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker.

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Erdogan Sahin van DENK.

Wie is Erdogan Sahin?

Erdogan Sahin, kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen voor DENK is Senior Lean & Agile consultant bij Achmea. Hij is geboren in Turkije, maar opgegroeid in de Zaandamse wijk Poelenburg. Hij stelt zich dit jaar voor het eerst kandidaat. DENK heeft momenteel 1 van de 55 zetels in de Staten in handen.

In het interview legt Erdogan uit waarom je moet stemmen op DENK en specifiek op hem. Hij bespreekt de toekomst van Schiphol en de A8-A9 verbinding. Daarnaast geeft hij antwoord op de vraag of het voorgestelde diversiteitsquotum wel valt te handhaven en hun grote aanhang van Turkse leden en kiezers komt ter sprake. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Als ik 20 jaar verder ben met mijn politieke carrière en ik zoveel mooie dingen heb bereikt voor de Zaankanters, Nederlanders en mijn volk dat ik daar misschien een standbeeld voor krijg”

Behalve Sahin staan ook de twee DENK-raadsleden uit Zaanstad Sebnem Pancar (4) en Khaan Kük (5) op de kandidatenlijst. Lijsttrekker Ibrahim Ghazi komt uit Amsterdam. Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van Denk.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *